Print Friendly, PDF & Email

Ambruk ing undhak-undhakan kantor, ora nyenengake nalika mbukak truk, mabuk sing disebabake amarga rusak piranti pemanas ... Sanalika kacilakan, sing kedadeyan "minangka asil utawa sajrone kerja", disebabake dening ciloko utawa penyakit liyane, karyawan entuk ganti rugi khusus lan mupangate.

Undhang-undhang kasebut ora diwatesi mung ing kasus kasebut ... Nalika karyawan kasebut tilar donya amarga kecelakaan ing papan kerja utawa penyakit pendhudhukan, giliran kulawarga bakal entuk ganti rugi liwat pambayaran anuitas.

Langkah-langkah pertama sing kudu ditindakake sawise kacilakan kasebut : perusahaan kasebut nggawe deklarasi kanggo dana asuransi kesehatan utama sajrone 48 jam (dina Minggu lan preinan umum ora kalebu). Sing terakhir nindakake investigasi kanggo verifikasi manawa pancen kacilakan profesional, lan dudu kacilakan pribadi. Banjur ngirim kabar menyang kulawarga korban (utamane pasangane) lan, yen prelu, njaluk informasi tambahan.

Pungkasane, mbayar pensiun kanggo sedulur sing duwe hak kasebut. Yen perlu, Federasi Laka Nasional sing digunakake lan

Terusake maca artikel ing situs asli →

maca  Miwiti manufaktur digital