Print Friendly, PDF & Email

Kanggo wong manca utawa dudu penduduk, sawetara tata cara kudu mbukak akun bank ing Prancis. Kanggo mangerteni sing luwih lengkap babagan bank lan prosedur sing paling apik, deleng artikel kita.

Apa aku bisa mbukak akun bank ing luar negeri? Bank apa sing nampa non-residents? Apa dokumen sing dibutuhake wong manca kanggo mbukak akun bank? Wong asing lan bisa non-residents njaluk mbukak akun bank? Kepiye carane bisa ngirit wektu? Apa sing kedadeyan yen panjalukku ditolak?

Bagian iki nerangake carane mbukak akun bank ing Prancis yen sampeyan dudu penduduk.

 

1 Temokake bank sing nampa wong manca ing luar negeri.

Yen sampeyan are looking for a bank sing nampa non-residents, ndeleng Boursorama Banque, N26 lan Revolut. Ana rong kasus: yen sampeyan dudu warga negara Prancis utawa yen sampeyan warga negara Prancis. Yen sampeyan wis ing Prancis kurang saka setahun, contone minangka mahasiswa utawa lelungan, sampeyan bisa mbukak akun ing luar negeri karo bank seluler. Kanggo mbukak akun ing bank online utawa tradisional, sampeyan kudu ngenteni setahun.

2 Pangiriman data pribadhi

Kanggo mbukak akun bank ing luar negeri, sampeyan kudu ngisi formulir sing mbutuhake limang menit. Informasi sing dibutuhake iku standar. Sampeyan bakal dijaluk informasi pribadhi babagan tawaran sing sampeyan pilih (nomer ID, tanggal lahir, negara lan wilayah), uga rincian kontak lan lembar informasi singkat. Sampeyan banjur bisa ndeleng lan mlebu kontrak rampung online.

Wektu sing dibutuhake kanggo ngrampungake formulir online kanggo mbukak akun ing luar negeri gumantung saka bank sing sampeyan pilih: bank online lan seluler kayata Nickel, Revolut utawa N26 nawakake formulir sing bisa rampung kanthi cepet. Iki uga ditrapake kanggo bank tradisional, kayata HSBC.

 

3 Kanggo non-resident mbukak akun bank, dokumen ing ngisor iki dibutuhake.

- Paspor utawa kertu identitas

- Kwitansi sewa utawa bukti alamat liyane

- Tuladha teken

- Ijin panggonan sampeyan yen sampeyan prihatin

Ing kasus iki, wektu sing dibutuhake kanggo verifikasi sawise transfer gumantung saka bank sing dipilih. Rata-rata, butuh limang dina, nanging kanthi mobile banking, kaya N26, sampeyan mung kudu ngenteni 48 jam kanggo nyambung menyang akun bank lan duwe RIB. Kanthi Nikel, luwih cepet, kanthi akun digawe meh langsung.

 

4 Nggawe simpenan pisanan.

Simpenan minimal dibutuhake kanggo mbukak akun kanggo non-penduduk, sing dadi jaminan bank yen akun kasebut bakal digunakake. Sawetara bank uga ngisi biaya ora aktif, sing kudu dibayar nalika mbukak simpenan. Simpenan minimal beda-beda gumantung saka bank kanggo bank, nanging biasane paling 10 kanggo 20 euro.

Wiwit mbukak akun bank kanggo wong manca tansah gratis, bank-bank ora ngisi simpenan pisanan. Rata-rata, dhuwit ditransfer ing limang dina kerja. Sawise kertu diaktifake, pembayaran lan penarikan bisa ditindakake.

 

Apa bank online utama?

 

 BforBank: bank miturut wong-wong mau

BforBank minangka anak perusahaan saka Crédit Agricole sing digawe ing Oktober 2009. Saiki duwe luwih saka 180 pelanggan lan minangka salah sawijining kelas abot ing internet banking. Nawakake macem-macem produk lan layanan, kalebu akun bank, produk tabungan umum, silihan pribadi, hipotek lan layanan pribadi. Ora kanggo sebutno, kertu debit lan fasilitas overdraft, loro gratis. Sampeyan uga bisa ngetokake pamriksa digital.

 

Bousorama Banque: bank sing arep disaranake

Boursorama Banque minangka salah sawijining bank online paling tuwa, anak perusahaan Société Générale, sing wis duwe 100% wiwit njupuk alih CAIXABANK. Didegake ing taun 1995, wiwitane fokus ing dagang mata uang online. Banjur ing 2006, nggawe owah-owahan strategis lan nggedhekake tawaran kanggo akun saiki. Dina iki, Boursorama Banque nawakake silihan, asuransi jiwa, akun tabungan, devisa lan internet banking. Kertu debit lan mriksa saldo ditawakake gratis. Akses langsung menyang hipotek kasedhiya online uga pembayaran seluler. Tanpa lali, ing kene uga, pangiriman cek digital. Perbankan online duwe tujuan kanggo nggayuh 4 yuta pelanggan ing taun 2023.

 

Fortuneo Banque: bank prasaja lan efisien

Fortuneo, perusahaan pembayaran seluler, didegake ing taun 2000 lan dituku dening Crédit Mutuel Arkéa ing taun 2009, sing gabung karo Symphonis dadi bank. Sadurunge, dheweke duwe spesialisasi ing perdagangan saham lan dana. Fortuneo saiki nawakake kabeh layanan sing ditawakake bank-bank utama, kalebu hipotek, asuransi jiwa, tabungan lan uga asuransi mobil. Ing 2018, Fortuneo minangka e-bank Prancis pisanan sing ngenalake pambayaran tanpa kontak.

Iku mung bank online sing nawakake kertu MasterCard World Elite gratis, nanging ora mung. Overdraft temenan kasedhiya gratis.

 

HelloBank: bank ing pucuk driji

Pembayaran seluler Hello Bank diluncurake ing 2013 kanthi dhukungan saka jaringan perbankan tradisional BNP Paribas kanggo narik jumlah pelanggan maksimal. Kabeh produk lan layanan BNP Paribas kasedhiya kanggo pelanggan Allo Bank ing saindenging jagad. Hello Bank kanthi mangkono menehi pelanggan akses menyang jaringan watara 52 ATM ing 000 negara. Bank kasebut ana ing Jerman, Belgia, Austria, Prancis lan Italia lan nawakake macem-macem layanan perbankan. Kiriman cek ing cabang lan kertu debit gratis kasedhiya.

 

MonaBank: bank sing ngutamakake wong

Monabank minangka anak perusahaan saka grup Crédit Mutuel, sing dikenal kanthi slogan "Wong sadurunge dhuwit", sing didegake ing 2006. Ing Desember 2017, Monabank duwe sekitar 310 pelanggan. Monabank minangka siji-sijine bank online sing ora nawakake kertu debit gratis. Kertu Visa standar regane €000 saben wulan lan kertu Visa Premier regane €2 saben wulan. Ing sisih liya, penarikan awis gratis lan ora ana watesan ing saindenging zona euro.

Monabank ora duwe syarat penghasilan lan wis menangake penghargaan Customer Service of the Year kaping pirang-pirang berturut-turut.

 

N26: bank sampeyan bakal tresna

N26 duwe lisensi perbankan Eropa, tegese akun mriksa kasebut tundhuk karo jaminan sing padha karo institusi kredit sing diadegake ing Prancis. Bentenipun mung nomer akun IBAN padha kanggo bank Jerman. Akun diwasa iki mung bisa dibukak lan dikelola liwat aplikasi seluler bank, lan ora ana syarat penghasilan utawa pendhudhuk.

Akun N26 kompatibel karo transfer bank, kalebu debit langsung. Transfer MoneyBeam antarane pangguna N26 uga bisa liwat nomer telpon utawa alamat email panampa. Overdrafts, awis lan mriksa ora kasedhiya kanggo pangguna Prancis. Nanging, yen sampeyan mbiayai proyek utawa wiwitan, sampeyan bisa entuk nganti €50 ing utangan N000.

 

Nikel: akun kanggo kabeh wong

Nikel diluncurake ing 2014 dening Financière des Payments Electroniques lan wis diduweni wiwit 2017 dening BNP Paribas. Nikel wiwitane disebarake ing 5 tukang tembakau. Pelanggan bisa tuku kertu tabungan Nikel lan mbukak akun langsung ing papan kasebut. Saiki, Nikel wis dadi luwih demokratis lan nawakake layanan perbankan sing prasaja kanggo kabeh wong. Akun nikel bisa dibukak ing dina sing padha, tanpa syarat keanggotaan utawa biaya sing didhelikake, ing tembakau utawa online kurang saka limang menit.

 

Orange Bank: bank reinvented

Diluncurake ing November 2017, bank online paling anyar, Orange Bank, wis nduwe pengaruh gedhe. Ing patang taun wiwit diluncurake, bank elektronik raksasa telekomunikasi kasebut entuk udakara 1,6 yuta pelanggan. Asli mung nawakake akun saiki, Orange Bank saiki uga nawakake akun tabungan lan utangan pribadi. Orange Bank nduwe posisi unik ing antarane perbankan online lan perbankan seluler. Contone, kertu Orange Bank bisa dipersonalisasi kanthi lengkap saka app. Modifikasi watesan, pamblokiran / mbukak blokir, aktivasi / mateni pembayaran online lan tanpa kontak, lsp. Orange Bank minangka sing pisanan nggawe "tawaran kulawarga". Kulawarga Orange Bank: karo paket iki, sampeyan entuk manfaat saka tawaran tambahan nganti limang kertu anak mung € 9,99 saben wulan.

 

Revolut: bank pinter

Revolut adhedhasar 100% teknologi finansial seluler, supaya pelanggan bisa ngatur akun lan perbankan kanthi eksklusif liwat aplikasi Revolut. Perusahaan nawakake papat layanan. Layanan standar rampung gratis lan biaya € 2,99 saben wulan.

Pemegang akun Revolut bisa nggunakake aplikasi seluler kanggo nransfer dana menyang akun lan nindakake kabeh transaksi perbankan saka kono. Contone, sampeyan bisa nggawe transaksi dhuwit, transfer bank, pesenan dhuwit lan debit langsung.

Nanging, sing duwe akun ora bisa nggawe pembayaran sing ngluwihi jumlah total dhuwit sing disimpen ing akun kasebut. Kabeh tumindak kanthi cara iki, sing duwe akun kudu ngisi akun kasebut lan banjur bisa mbayar kanthi transfer bank utawa kertu kredit.

 

Apa kertu debit digunakake?

Kertu debit (kaya cek) minangka alat pembayaran sing disambung menyang akun saiki (pribadi utawa gabungan) lan, kaya cek, iku cara pembayaran sing paling umum ing Prancis. Bisa digunakake kanggo tuku langsung ing toko utawa online lan kanggo mbatalake awis saka ATM utawa bank.

Kertu debit bisa ditanggepi dening bank lan institusi kredit liyane. Bisa uga kalebu layanan liyane kayata asuransi utawa layanan pesenan.

 

Macem-macem jinis kertu pembayaran lan kahanan panggunaan.

— Kertu bank penarikan: Kertu iki ngidini sampeyan mbatalake dhuwit mung saka ATM ing jaringan bank utawa saka ATM sing ana ing jaringan liya.

- Kertu bank pambayaran: Kertu iki ngidini sampeyan mbatalake dhuwit lan tuku kanthi online utawa ing toko.

— Kertu kredit: Tinimbang mbayar awis saka akun bank, sampeyan mlebu kontrak nganyari maneh karo sing ngetokake sekuritas kertu kredit lan mbayar tingkat kapentingan tetep miturut syarat kontrak.

- Kertu prabayar: Iki minangka kertu sing ngidini sampeyan mbatalake jumlah kredit prabayar sing winates.

- Kertu layanan: mung bisa digunakake kanggo mbayar biaya bisnis sing dikenani biaya menyang akun layanan.

kertu debit.

Iki minangka kertu pembayaran sing paling umum ing Prancis. Ana sawetara macem-macem jinis.

- Kertu standar kayata Visa Classic lan MasterCard Classic.

- Kertu premium kayata Visa Premier lan MasterCard Gold.

- Kertu premium kayata Visa Infinite lan MasterCard World Elite.

Kertu kasebut dibedakake kanthi cara panggunaan kanggo pambayaran lan penarikan, asuransi lan akses menyang layanan gratis utawa mbayar tambahan. Sing luwih dhuwur rega kertu, luwih akeh layanan lan keuntungan sing ditawakake.

 

Kepiye bedane kertu debit?

Kanthi kertu debit, sampeyan bisa milih kanggo mbayar kabeh bebarengan utawa nundha pembayaran. Apa bedane antarane loro?

Kertu debit langsung nyuda jumlah saka akun sampeyan sanalika bank dilaporake babagan penarikan utawa pembayaran, yaiku sajrone rong utawa telung dina. Kanthi kertu debit tundha, pembayaran mung dijupuk ing dina pungkasan sasi. Tilas luwih murah lan luwih gampang digunakake, dene sing terakhir umume luwih larang, nanging luwih fleksibel.

Kanggo keamanan tambahan, sampeyan uga bisa milih kertu sing mbutuhake wewenang dening sistem. Sadurunge ngidini pembayaran utawa mbalekaken, bank mriksa apa jumlah sing bakal didebit ana ing akun saiki. Yen ora, transaksi bakal ditolak.

 

Kepiye cara nggunakake kertu dheweke?

Yen sampeyan pengin nggunakake kertu debit kanggo mbatalake dhuwit utawa mbayar ing toko, ketik kode rahasia sing diwenehake nalika sampeyan mbatalake kertu debit. Pembayaran tanpa kontak saka 20 nganti 30 euro uga kasedhiya, nanging ora kabeh terminal pembayaran dilengkapi teknologi iki.

Kanggo nggunakake kertu bank kanggo pembayaran elektronik, sampeyan kudu ngerti nomer ing ngarep kertu lan kode visual telung digit. Apa kertu iki diwenehake kanggo sampeyan dening bank tradisional utawa online, iku padha.

 

Apa iku mriksa elektronik?

Cek elektronik, uga dikenal minangka e-cek, minangka instrumen sing ngidini wong sing mbayar kanggo debit akun bank sing mbayar tanpa nggunakake cek fisik. Gumantung ing kahanan, iki mupangati kanggo payer lan panampa. Padha bisa drastis nyuda wektu Processing pembayaran.

 

Prinsip operasi mriksa online

Senajan akeh wong ora ngerti carane kanggo proses mriksa elektronik, iku bener proses banget prasaja. Papat faktor penting banget nalika ngetokake cek elektronik:

Pisanan: nomer seri, sing ngenali bank sing digambar cek kapindho: nomer akun, sing ngenali akun sing digambar cek katelu: jumlah pertimbangan, sing nuduhake jumlah cek.
kaping papat: tanggal lan wektu mriksa.

Informasi liyane kayata tanggal masalah, jeneng lan alamat sing duwe akun bisa uga katon ing cek, nanging ora wajib.

Informasi penting iki disimpen lan diproses nalika pembayaran mriksa elektronik diaktifake. Bank penerima biasane ngubungi bank sing mbayar lan menehi informasi sing dibutuhake. Yen bank penerima wareg ing tahap iki yen transaksi kasebut ora penipuan lan ana dana sing cukup ing akun kasebut, bakal nyetujoni transaksi kasebut. Sawise mbayar, ahli waris bisa nyimpen nomer akun lan nomer rute kanggo nggunakake mengko utawa mbusak informasi iki.

 

Expansion saka nggunakake mriksa elektronik online

Pemeriksa elektronik saya tambah populer, utamane amarga konsumen wis biasa karo pembayaran sing luwih cepet lan luwih cepet sing ditawakake para pedagang. Padha populer karo tukang kredit amarga bisa nampa dhuwit luwih cepet tinimbang cara tradisional. Biasane, kreditur kudu ngirim cek pribadi menyang pusat pangolahan sing dituku lan dikreditake. Banjur bisa dikirim maneh menyang bank panampa, sing bisa njupuk seminggu utawa luwih.

Pengecer tambah akeh nggunakake cek elektronik lan nawakake cara pembayaran alternatif kanggo para pelanggan. Ing jaman biyen, para pedagang tansah njupuk risiko kanthi nampa cek. Ing sawetara kasus, pengecer mandheg nampa cek pribadi amarga padha nganggep risiko kasebut dhuwur banget. Kanthi pangolahan mriksa elektronik, pedagang langsung ngerti yen ana cukup dhuwit ing akun kanggo ngrampungake transaksi.

 

Apa online banking pancen aman?

Bank online kudu nyukupi syarat keamanan sing padha karo bank tradisional. Kajaba iku, kasunyatan sing paling bank online langsung utawa ora langsung ditempelake ing bank tradisional uga nambah kapercayan konsumen ing institusi iki.

Dadi sampeyan ora perlu kuwatir babagan jaminan simpenan utawa linuwih perbankan online. Nyatane, iki minangka risiko sing diadhepi bank. Apa online utawa tradisional.

Bebaya utama yaiku nyolong cyber lan macem-macem cara sing digunakake ing jaring kanggo nyolong dhuwit sampeyan.

 

Napa penting kanggo ati-ati karo perbankan online?

Kanthi perbankan online, umume transaksi ditindakake ing web. Salah sawijining risiko paling gedhe yaiku nyolong informasi. Mulane bank-bank online fokus kanggo nyegah cybercrime. Kapercayan pelanggan lan pungkasane kaslametane bisnis ing sektor kasebut dadi taruhan.

Langkah-langkah keamanan siber teknis kalebu, antara liya:

– enkripsi data: data sing diijolke antarane server bank lan komputer klien utawa ponsel dilindhungi dening protokol SSL (Secure Sockets Layer, diwakili dening akrab "S" ing mburi kode HTTPS lan sadurunge URL).

– Otentikasi pelanggan: tujuane kanggo nglindhungi data sing disimpen ing server bank. Iki minangka tujuan Petunjuk Layanan Pembayaran Eropa (PSD2), sing mbutuhake bank nggunakake rong "metode otentikasi sing kuat": kertu pembayaran sing ngemot data pribadhi lan kode sing ditampa liwat SMS (utawa sistem biometrik kayata pangenalan rai utawa bekas driji).

Saliyane langkah-langkah keamanan, bank-bank asring ngelingake para pelanggan. Cara sing digunakake dening peretas lan cara kanggo njaga.

 

Sawetara cara digunakake dening cybercriminals

– Phishing: iki minangka email sing ana wong pura-pura ngomong atas jenenge bank sampeyan. Njaluk rincian bank kanggo alasan fiktif lan mblusukake sing bank ora bakal takon. Kanggo katentreman, langsung hubungi penasehat bank kanggo informasi luwih lengkap. Aja ngirim email rincian bank menyang sapa wae.

– Pharming: yen sampeyan yakin sampeyan nyambung menyang bank. Sampeyan ngirim kabeh kode akses kanthi nyambung menyang situs palsu. Instal piranti lunak anti-virus lan nganyari kanthi rutin.

– Keylogging: adhedhasar spyware diinstal ing komputer tanpa kawruh pangguna lan ngrekam aktivitas sing. Instal lan nganyari piranti lunak anti-virus kanthi rutin kanggo nyegah data sampeyan menyang jaringan para pedagang. Aja mbales lan mbusak email sing ora cocog (contone, saka pangirim sing ora dingerteni, kesalahan ejaan utawa gramatikal, masalah kode).

IT mesthi uga saranake kanggo nyambung menyang Internet tanggung jawab lan discreetly. Aja mlebu log saka lokasi sing rawan (contone, jaringan Wi-Fi umum). Ganti kode akses kanthi rutin lan milih tembung sandhi sing kuwat bakal ngirit akeh masalah.