Print Friendly, PDF & Email

Rumus sopan supaya ora ana ing mburi email

Ukara sing ora ana gunane, rumus negatif, singkatan utawa akumulasi rumus… Iki kabeh nggunakake ing pungkasan email sing pantes ditinggal. Sampeyan bakal entuk akeh kanthi luwih melu rumus ing pungkasan email. Pencapaian tujuan sing menehi motivasi kanggo milih nulis email gumantung. Yen sampeyan karyawan kantor utawa wong sing ajeg ngirim email kanggo kerja, artikel iki kanggo sampeyan. Sampeyan mesthi bakal nambah seni korespondensi.

Sawetara conto rumus sing ora kudu dipilih

Penting kanggo nyelehake tembung sing sopan ing pungkasan email, nanging ora mung siji wae.

Rumus umum utawa digawe saka ukara sing ora perlu

Rampung email profesional kanthi rumus sing menarik menehi jaminan marang pangirim supaya bisa diwaca lan supaya panampa ngerti apa sing dikarepake saka dheweke. Nanging, kanthi nggunakake frasa sing sopan banget stereotip kayata: "Isih kasedhiya kanggo informasi luwih lanjut ...", ana kemungkinan gedhe sing ora bakal diwaca. Iku pancen cukup umum.

Rumus sopan ing pungkasan email sing digawe saka ukara sing ora perlu uga kudu dihindari. Ora mung ora nambah nilai kanggo pesen kasebut, nanging katon ora ana gunane lan bisa ngrusak pangirim.

Rumus negatif

Ngluwihi konteks editorial, ditetepake dening sawetara panliten yen formulasi negatif duweni pengaruh ing alam bawah sadar kita. Nanging, dheweke nyurung nindakake sing dilarang tinimbang ngindhari. Akibaté, ungkapan sopan kayata "Mangga nelpon kula" utawa "Kita ora bakal gagal kanggo ..." banget uninviting lan sayangé bisa duwe efek ngelawan.

maca  Templat email kanggo request ninggalake

Rumus ing wangun kumulatif

Kabecikan turah mbrawah ora gawe piala, ujare. Nanging apa sing kudu ditindakake nganggo pepatah Latin "Virtus stat in medio" (Kabecikan ing tengah)? Cukup kanggo ngomong yen rumus sopan bisa dipilih ing konteks, nalika nglumpukake, bisa cepet dadi ora bisa digunakake.

Dadi, ungkapan sing sopan kayata "Sampeyan enggal ketemu, sugeng riyadi, sugeng tanggap warsa" utawi "Sugeng enjang, kanthi hormat" kedah dihindari. Nanging banjur, apa wangun sopan santun kanggo diadopsi?

Nanging, pilih ekspresi sing sopan iki

Nalika sampeyan ngenteni tanggapan saka koresponden sampeyan, sing cocog yaiku ujar: "Tunggu sampeyan bali, mangga ...". Ungkapan sopan liyane kanggo nuduhake kasedhiyan Panjenengan, "Mangga ngerti sing bisa hubungi kita" utawa "We ngajak sampeyan hubungi kita".

Ungkapan sing sopan kayata "Persahabatan" utawa "Sugeng siang" kudu digunakake nalika sampeyan wis biasa komunikasi karo sing nampa.

Minangka kanggo ungkapan sopan "Tulus" utawa "banget cordially", padha cocok kanggo kahanan sing sadurunge wis rembugan kaping pirang-pirang karo interlocutor.

Babagan rumus sopan "Ikhlas," sampeyan kudu ngerti sing cukup grapyak lan formal. Yen sampeyan durung nate ketemu panampa, rumus iki isih bisa digunakake kanthi sah.