Print Friendly, PDF & Email

Rumus metu kanggo email profesional sing menarik

Tembung wiwitan lan pungkasan a email iku penting banget. Iki bakal nemtokake tingkat keterlibatan koresponden sampeyan. Ana rong unsur penting kanggo ngrampungake email profesional sing duwe pengaruh: rumus metu lan rumus sopan. Yen unsur pisanan ngandhani babagan maksud pangirim, sing nomer loro manut rumus sing tetep.

Nanging, supaya bisa dirasakake lan narik kawigaten, ukara sing sopan pantes sawetara wujud pribadi tanpa ngorbanake sopan santun. Temokake ing kene sawetara rumus output kanggo email profesional sing efisien.

"Aku ngetung jawaban sampeyan kanggo ...": Frasa sopan sing ketat

Sampeyan bisa dadi sopan nalika tetep kaku ing ngomong. Pancen, ekspresi sopan jinis "Tunggu jawaban sampeyan ..." rada samar. Kanthi matur "Aku ngetung jawaban sampeyan kanggo ..." utawa "Tulung menehi jawaban sadurunge ..." utawa malah "Apa sampeyan bisa mangsuli aku sadurunge ...", sampeyan nyewa mitra tutur.

Sing terakhir ngerti yen sadurunge deadline tartamtu, dheweke duwe kewajiban moral kanggo njawab sampeyan.

"Wishing to have informed you usefully ...": A rumus ngisor misunderstanding

Ing wektu konflik, kanggo nanggapi panjaluk sing nuntut utawa ora cocog, perlu nggunakake rumus sing tegas, nanging tetep sopan. Panganggone ukara "Wishing to have informed you usefully ..." nuduhake yen sampeyan ora arep mandheg ing kono lan sampeyan mikir sampeyan wis cukup cetha.

"Pengin njaga kapercayan sampeyan ...": Rumus sing apik banget

Basa komersial uga penting banget. Nuduhake klien sampeyan yen sampeyan ngarep-arep bisa njaga hubungan bisnis sabisa-bisa mesthi dadi pambuka sing positif.

maca  Email profesional sing sukses tundhuk sawetara kritéria

Ana uga rumus liyane sing apik banget kayata "Pengin bisa nanggapi panjaluk sabanjure" utawa "Pengin bisa menehi diskon kanggo pesenan sabanjure".

"Rengas bisa nggawa sampeyan kepuasan": Rumus sawise resolusi konflik

Mengkono yen ing hubungan bisnis konflik utawa misunderstandings muncul. Nalika kahanan iki kedaden lan sampeyan ngatur kanggo golek kasil sarujuk, sampeyan bisa nggunakake rumus iki: "Bunga kanggo wis katon kasil sarujuk kanggo panjalukan".

"Respectfully": Rumus hormat

Frasa sopan iki digunakake nalika ngarahake manajer lini utawa atasan. Iku nuduhake tetimbangan lan tandha pakurmatan.

Antarane rumus sing digunakake, kita duwe: "Kanthi kabeh hormat" utawa "Mungguh hormat".

Ing kasus, iku penting kanggo nggunakake rumus sopan kamungkinan kanggo nambah efektifitas saka ijol-ijolan ing setelan profesional. Nanging sampeyan uga bakal entuk akeh kanthi ngurus ejaan lan sintaksis. Ora ana sing luwih elek tinimbang email bisnis sing salah ejaan utawa salah ejaan.