Print Friendly, PDF & Email

En 2050, la population urbaine de l’Afrique s’élèvera à 1,5 milliard. Cette croissance forte nécessite une transformation des villes pour répondre aux besoins de tous les citadins et assurer le développement des sociétés africaines. Au coeur de cette transformation, en Afrique peut-être plus qu’ailleurs, les mobilités jouent un rôle primordial, que ce soit pour rejoindre le marché, le lieu d’emploi ou rendre visite à des proches.

Saiki, sebagian besar mobilitas iki ditindakake kanthi mlaku utawa kanthi cara transportasi tradisional (khususe ing sub-Sahara Afrika). Kanggo nyukupi kabutuhan sing saya tambah, lan mbangun kutha sing luwih lestari lan inklusif, metropolis gedhe entuk sistem transportasi massal, kayata BRT, trem utawa metro.

Nanging, implementasine proyek kasebut adhedhasar pemahaman sadurunge babagan kekhususan mobilitas ing kutha-kutha Afrika, babagan pambangunan visi jangka panjang lan model tata kelola lan pembiayaan sing solid. Unsur-unsur sing beda-beda iki sing bakal ditampilake ing Clom iki (kursus online sing mbukak lan masif) sing ditujokake kanggo para aktor sing melu proyek transportasi kutha ing bawana Afrika, lan umume ing kabeh wong sing kepengin weruh babagan transformasi ing bawana Afrika. kerja ing metropolises iki.

Clom iki minangka asil saka pendekatan kemitraan antarane rong institusi khusus ing masalah transportasi kutha ing kutha-kutha kidul, yaiku Badan Pembangunan Prancis (AFD) liwat Kampus (AFD - Cam), lan Kerjasama kanggo Pembangunan lan Peningkatan Transportasi Kutha ( CODATU), lan loro Operator Francophonie, Universitas Senghor sing misi kanggo nglatih para eksekutif bisa ngrampungake tantangan pembangunan lestari ing Afrika lan Badan Universitas La Francophonie (AUF), jaringan universitas terkemuka ing donya. Spesialis mobilitas lan transportasi kutha wis digerakake kanggo ngrampungake tim pamulangan Clom lan menehi keahlian lengkap babagan subyek sing ditangani. Mitra ngucapake matur nuwun utamane marang para pamicara saka institusi lan perusahaan ing ngisor iki: Agence Urbaine de Lyon, CEREMA, Facilitateur de Mobilités lan Transitec.

maca  Dagang segara