Print Friendly, PDF & Email

Ing artikel iki, kita nerangake carane nulis email kanggo mbenerake wektu tundha, manawa ana wektu tundha ing wayah esuk utawa wektu tundha ing tundhuk kanggo nindakake karya panjenengan.

Napa mbenerake wektu tundha?

Ana pirang-pirang kesempatan sing sampeyan kudu mbenerake wektu tundha. Iki bisa amarga sampeyan kasep amarga kerjane acara sing ora diarep-arep, utawa amarga sampeyan wis pungkasane kerjane. Ing kasus apa wae, penting kanggo mbenerake tundha sampeyan kanthi alasan sing bener lan apologize menyang pengawas.

Yakin, wektu tundha ora bisa dadi alasan kanggo dipecat yen diisolasi utawa kadang-kadang! Nanging, isih penting kanggo mbenerake kanggo nuduhake kapercayan sing apik.

Sawetara tips kanggo mbenerake wektu tundha liwat email

Nalika sampeyan mbenerake wektu tundha emailsampeyan kudu ndhukung kabeneran supaya bisa dipercaya, amarga sampeyan ora duwe kamungkinan kanggo mesthine bisa diwiwiti kanthi ekspresi wajah.

Kaping pisanan, iku penting kanggo miwiti dening apologizing kanggo sampeyan tundha. Yen wektu tundha ora gumantung sampeyan, panitia kudu mangerteni. Yen wektu tundha punika sampeyan, sampeyan ora perlu ndhelikake dhewe, nanging ngapusi dhewe lan nemtokake yen sampeyan bakal nggawe manawa ora kedadeyan maneh.

Banjur, sabisa-bisa, dhukung sabdho sampeyan kanthi bukti fisik. Yen sampeyan telat janjian kedokteran (umpamane tes getih), sampeyan kudu bisa nuduhake sertifikat medis. Semono uga yen sampeyan wis pungkasan ngasilake proyek amarga sampeyan durung nampa wangsulan saka mitra tutur sadurunge: lampirake salinan tanggepan pungkasan menyang email sampeyan.

Templat email kanggo mbenerake wektu tundha

Iki minangka model sing kudu dilakoni kanggo mbenerake wektu tundha kanthi email, yen kita njupuk tuladha janjian medis sing luwih suwe saka sing diduga.

Topik: Telat amarga janjian medis

Sir / Madam,

Aku apologize amarga wis esuk iki esuk.

Aku wis janjian kanggo pemeriksaan medik rutin ing 8h, sing mundhake luwih saka samesthine. Dilampirake sertifikat pemeriksa iki.

Muga-muga sampeyan ora duwe masalah karo anané aku lan aku matur nuwun kanggo pangertenmu

Sincerely,

[Tandatangan elektronik]

Mangkene sepuluh model tambahan sing bisa diadaptasi karo kahanan sampeyan

Email 1: Telat amarga bocah lara

Halo [jeneng pengawas],

Aku kanthi iki njaluk ngapura amarga telat… ..

Sayange, wektu tundha iki amarga kahanan sing luar biasa ora bisa dak kontrol, amarga bocah cilik lara parah. Aku kepeksa nggawa dheweke langsung menyang dokter. Aku nyoba ngupayakake supaya bisa tekan lan teka… telat jam.

Nyadari alangan sing bisa ditindakake amarga aku nundha, aku njaluk sepura kanthi tulus. Aku ora bakal enggal-enggal cepet-cepet nggayuh wektu tundha ing file saiki yen perlu kanggo ngindhari kasusahan.

Nyuwun, Mbak / Pak, ngaturaken agunging panuwun.

[Tandatangan elektronik]

Email 2: Telat sepur

Halo [jeneng pengawas],

Aku njaluk kebebasan nulis kanggo njaluk ngapura amarga telat… jam …….

Pancen, dina iku, sepurku dibatalake nalika tekan stasiun, tanpa ana pengumuman sadurunge sedina sadurunge utawa sadurunge budhal saka omahku. Wektu tundha kreta amarga barang ana ing trek, ngalangi kreta ora mlaku nganti… jam.

Aku njaluk ngapura amarga wektu tundha iki ora bisa dak kontrol. Aku bakal nindakake apa sing dibutuhake kanggo ngrampungake jam sing ilang supaya bisa ngrampungake file saiki lan supaya ora ngukum kabeh tim ing proyek iki.

Aku tetep bisa nggunakake sampeyan, lan muga-muga nampa wawasan sing paling gedhe.

Sincerely,

[Tandatangan elektronik]

Email 3: Telat amarga macet

Halo [jeneng pengawas],

Kula nyuwun agunging pangapunten dumateng panjenengan sampun telat wonten rapat…. sing arep ditindakake ing .. .. jam.

Dina iku, aku pancen macet ing lalu lintas sajrone… pirang-pirang jam amarga kecelakaan serius ing jalur lalu lintas. Sawetara jalur ditutup supaya layanan darurat dilewati, sing nyebabake lalu lintas utama.

Aku nuwun sewu banget amarga wektu tundha sing ora dikarepake iki, aku bakal tetep rada suwe ing kantor kanggo ngrampungake wektu sing ilang lan nyathet subyek sing dibahas sajrone rapat.

Matur suwun sadurunge amarga wis ngerti, lan njaluk tulung supaya sampeyan percaya marang ekspresi sing paling dakkarepake.

[Tandatangan elektronik]

Email 4: Telat amarga salju

Halo [jeneng pengawas],

Aku bakal bali marang sampeyan babagan wektu tundha ing ……… .. jam.

Ing… /… /…. , wis wengi salju. Nalika aku tangi turu, kabeh jalur lalu lintas wis ora bisa diliwati amarga salju lan kurang salting ing dalan.

Aku nyoba mara ing kantor kanthi transportasi umum, nanging ora ana kreta sing mlaku amarga kabeh trek ditutupi salju. Aku kudu ngenteni nganti… pirang-pirang jam sadurunge tak sepur.

Aku njaluk ngapura kanthi tulus amarga kedadeyan sing ora dikarepake iki, aku bakal nindakake apa sing dibutuhake kanggo majokake wektu tundha ing pakaryan amarga kedadeyan iki.

Muga-muga kedadeyan iki ora ngukum banget, muga-muga wenehi salam saka salamku.

[Tandatangan elektronik]

Email 5: Telat amarga ana kacilakan sepeda

Halo [jeneng pengawas],

Aku pengin nggunakake pesen iki kanggo nerangake wektu tundha esuk mau.

Kasunyatane, aku siklus kerja saben dina. Dina iki, njupuk rute sing dakkarepake, ana mobil nyegat aku lan mbebayani. Aku duwe tungkak bengkong lan kudu menyang kamar darurat kanggo perawatan. Iki nerangake kenapa aku kudu lunga ing wayah esuk, nanging aku langsung kerja saka rumah sakit.

Kajaba iku, aku njaluk ngapura kanthi tulus amarga wektu tundha iki ora bisa dak kontrol lan kanggo rasa ora nyaman sing ditindakake. Aku bakal maju wektu tundha supaya ora nyebabake prasangka ing kabeh tim.

Tetep ing pembuangan,

Sincerely,

[Tandatangan elektronik]

Email 6: Penundaan 45 menit amarga demam

Halo [jeneng pengawas],

Kula nyuwun pangapunten dumateng panjenengan sampun telat ..... 45 menit.

Aku demam mau bengi ... .. Aku ngombe obat, nanging esuk nalika tangi turu, lara sirah gedhe lan isih krasa kurang sedhih. Aku ngenteni sawetara menit luwih suwe tinimbang biasane supaya penyakit iki kliwat sadurunge bisa kerja kanthi kahanan sing apik.

Iki nerangake wektu tundha 45 menit aku njaluk ngapura kanthi tulus. Muga-muga aku ora nyebabake sampeyan gawe piala. Aku bakal ngidini nginep mengko sore iki kanggo ngatasi wektu tundha iki.

Matur nuwun kanggo pangerten lan aku kasedhiya kanggo sampeyan.

[Tandatangan elektronik]

Email 7: Telat amarga rusak mobil

Halo [jeneng pengawas],

Amarga rusak mobilku, aku njupuk bebas nulis kanggo sampeyan ngelingake yen aku bakal telat…. menit / jam esuk iki.

Pancen, aku kudu nyelehake ing garasi kanthi cepet sadurunge teka nggawa transportasi umum. Muga-muga tekan kantor ing ... jam maksimal.

Nyuwun pangapunten kanthi tulus amarga aku wis kepenak lan bakal nindakake apa sing dibutuhake kanggo ngatasi wektu tundha iki. Kanggo informasi, aku arep ngirim file supaya bisa dibalekake saiki jam… paling ora.

Matur nuwun kanggo pangerten lan aku tetep kasedhiya liwat telpon lan email nganti tekan kantor.

Sincerely,

[Tandatangan elektronik]

Email 8: Telat amarga rapat sekolah

Halo [jeneng pengawas],

Aku kaya pesen singkat iki njaluk ngapura amarga telat…. jam esuk iki.

Sayange, aku wis janji cepet ing sekolah anakku esuk mau. Kang mbutuhake wektu luwih suwe tinimbang sing diarepake. Rapat sing arep dianakake wiwit jam 7:30 esuk nganti 8:15 esuk, pungkasane rampung ing…. wektu. Aku ngupayakake kanthi cepet supaya cepet-cepet tekan kantor.

Aku njaluk ngapura amarga kedadeyan iki. Aku bakal njupuk langkah-langkah kanggo ngrampungake file telat dina kasebut, ngarep-arep ora bakal ngukum tim kasebut.

Matur nuwun kanggo pangerten,

Sincerely,

[Tandatangan elektronik]

Email 9: Telat amarga tangi telpon

Halo [jeneng pengawas],

Aku njaluk ngapura amarga telat… menit / jam.

Pancen, esuk mau, aku ora keprungu jam alarmku muni lan aku ora kejawab sepur sing biasane dakangkat kanggo kerja. Sepur sabanjure setengah jam mengko, sing nerangake telat dawa. Nyuwun pangapunten kanthi tulus amarga kedadeyan iki sing wis sepisanan kedadeyan ing pirang-pirang taun.

Aku arep priksa manawa kahanan kaya ngono ora kedadeyan maneh ing mbesuk, lan supaya bisa nggayuh aku mengko wae ing kantor.

Ing pangarep-arep supaya aku ora ngganggu sampeyan kanthi gedhe ing prastawa iki, tulung tampa ekspresi sing dakpuji.

[Tandatangan elektronik]

Email 10: Telat amarga ana mogok

Halo [jeneng pengawas],

Aku nulis kanggo njaluk ngapura amarga telat…. ing… ..

Pancen, mogok nasional ditindakake ing dina kasebut sajrone transportasi umum lan pengendara motor ora bisa sirkulasi ing kahanan sing biasane. Mula ora mokal aku bisa kerja kanthi tepat wektu amarga ora bisa nggunakake mobil uga nggawa transportasi umum.

Uga, aku kudu ngenteni kahanan supaya bali dadi kurang luwih normal kanggo njupuk kreta sabanjure menyang….

Nyuwun pangapunten tumrap kedadeyan iki sing ora bisa ditahan. Aku wis ngirimi kontribusi kanggo proyek…. sing amarga dina iki.

Sisa kanggo sampeyan mbahas,

[Tandatangan elektronik]

 

maca  Mratelakake panemume email email sintesis