Print Friendly, PDF & Email

 

Sampeyan bisa uga diundang menyang acara profesional, nanging sampeyan ora bisa melu. Ing kasus iki, sampeyan kudu temenan ngandhani wong sing ngirim undhangan, formalizing penolakan karo a email. Artikel iki menehi sawetara tips kanggo nulis email nolak undhangan acara profesional.

Ngomongake penolakan

Nalika sampeyan nampa undhangan, sampeyan bisa nyinau supaya sampeyan ngerti yen sampeyan gratis ing dina kanggo njawab ya utawa ora menyang interlokute sampeyan. Ing kasus penolakan, surat sampeyan kudu apik supaya ora menehi kesan yen sampeyan ora melu amarga acara kasebut ora kepengin sampeyan.

Sawetara tips kanggo ngetrapake penolakan kanthi email

Pitunjuk pisanan kanggo nulis email penolakan resmi yaiku kanggo mbecikake penolakan sampeyan, tanpa kudu mlebu rincian kasebut, nanging cukup kanggo nampilake panjalukmu yen penolakan sampeyan ana ing pracaya.

Miwiti email kanthi matur nuwun marang panjalukmu. Banjur tulungake penolakanku. Saindhenging email, tetep sopan lan wicaksana. Pungkasan, njaluk njaluk ngapura lan ninggalake kesempatan mbukak kanggo wektu liyane (tanpa mengkono).

Templat email kanggo ndudohake penolakan

Punika a Cithakan email kanggo nolak saka undhangan profesional, umpamane undhangan menyang sarapan kanggo nampilake strategi sekolah maneh:

Judhul: Undhangan sarapan tanggal [tanggal].

Sir / Madam,

Matur nuwun kanggo undangan sampeyan kanggo sarapan presentation presentasi sarapan tanggal [tanggal]. Sayange, aku ora bakal bisa rawuh amarga aku bakal ketemu karo para pelanggan esuk. Kula nyuwun pangapunten, kula mboten saged ningali amargi kula mbetahaken rapat tahunan ing awal taun.

[Kolega] bisa melu ing panggonanku lan nglaporake apa sing wis diandharake sajrone rapat informal iki. Aku tetep nyerahke sampeyan mbesuk!

Sincerely,

[Signature]

maca  Ukara sopan apa sing kudu manut struktur “Tunggu…”?