Print Friendly, PDF & Email

Ing perusahaan, rapat-rapat kerep diikuti dening laporan utawa ringkesan email supaya wong-wong sing durung teka bisa weruh apa sing wis ngandika, utawa kanggo sing saiki nyimpen rekaman sing ditulis. . Ing artikel iki, kita mbantu nulis ringkesan email sasuwene rapat.

Tulis ringkesan saka rapat

Nalika nyathet ing rapat, ana elemen penting sing kudu dicathet supaya bisa nulis ringkesan:

  • Jumlah peserta lan jeneng peserta
  • Konteks rapat: tanggal, wektu, papan, panata acara
  • Subyek rapat: kalebu subjek utama lan macem-macem subjek sing dibahas
  • Akeh masalah sing ditangani
  • Kesimpulan saka rapat lan tugas sing ditugasake ing peserta

Panjenengan ringkesan email ing rapat kudu dikirim menyang kabeh peserta, nanging uga kanggo wong-wong sing prihatin, umpamane ing departemen sampeyan, sing ora bisa rawuh utawa sing durung diundang.

Mratelakake panemume email email sintesis

Punika a emai modell ringkesan rapat:

Topik: Ringkesan rapat [tanggal] ing [subyek]

Hello everyone,

Deleng ing ngisor ringkesan rapat ing [topik] sing di-host dening [inang], sing dilakoni ing [tempat] tanggal [tanggal].

Wong X padha teka ing rapat iki. Ibu / Bp. [penyelenggara] mbukak rapat kanthi presentasi babagan [topik]. Banjur kita ngrembug masalah ing ngisor iki:

[Daftar masalah sing dibahas lan ringkesan ringkesan]

Sawise debat, poin-poin ing ngisor iki muncul:

[Dhaftar kesimpulan rapat lan tugas sing kudu dilakoni].

Rapat sabanjuré bakal dianakaké sekitar [tanggal] kanggo nlacak kemajuan ing masalah kasebut. Sampeyan bakal nampa rong minggu sadurunge undangan kanggo melu.

Sincerely,

[Signature]

 

maca  Carane nulis ringkesan profesional?