Print Friendly, PDF & Email

Mudhun tanpa kabar nalika ngandhut. Iku bisa?

Biasane, sawijining karyawan sing njupuk pesta kasebut kanggo mungkasi kontrak pagawean. Kudu ngormati wektu notifikasi hukum. Iki supaya majikane ngatur gantine. Paling umume, wektu sewulan diwenehake kanggo ora manajer. Kanggo eksekutif, periode kasebut asring nganti telung wulan.

Sampeyan lagi wae ngerti babagan acara sing seneng. Sampeyan kanthi tekad kanggo ngganti kothak. Rencana ora dingerteni, lembur sing ora dibayar, dibatalake liburan. Kahanan sing ngganggu sing ditrapake kanthi moral.

Artikel L1225-34 saka Kode Buruh kasebut nyatakake manawa sawijining karyawan ing negara kasebut kanthi kehamilan lan wis diverifikasi kanthi medis. Iki berhak mundur tanpa diwartani. Tekan kanthi efek langsung. Yen sampeyan nggawe pilihan kasebut. Sampeyan ora bakal duwe ganti rugi kanggo mungkasi kontrak kerja kanggo mbayar majikan.

Nanging, kudu eling yen iki bakal dadi pamulangan tanpa bali. Sajerone ora bisa ditindakake yen ora. Sampeyan bakal siap njupuk papan sampeyan. Nanging, ngenteni nganti sampeyan lunga. Iki bakal ngidini sampeyan duwe prioritas sajrone 12 wulan kanggo rehiring. Sampeyan mung bisa entuk manfaat saka piranti iki yen sampeyan lagi meteng nalika meteng. Sampeyan mung kanggo nimbang pro lan kontra.

Conto huruf kanggo metu tanpa kabar nalika meteng.

Boten ing angger-anggering Toret sing nyebabake sampeyan, yen sampeyan duwe sertifikat medis sing mbuktekake. Kanggo nggunakake cara khusus kanggo mandheg nalika sampeyan lagi ngandhut. Sampeyan bisa uga seneng nganggo telpon. Nanging supaya ora mbantah. Aku maringi pitutur supaya sampeyan nggunakake layang kanthi pangenalan panrimo. Sampeyan bakal entuk manfaat saka ngirim email iki. Kanggo njaluk mbayar imbangan sampeyan ing akun apa wae, uga sertifikat kerja sing diiringi sertifikat Pôle Emploi. Sampeyan bisa uga ora ngajeni pendekatan sampeyan lan njaluk supaya sampeyan njaluk. Pengusaha sampeyan ora wajib ngirim dheweke menyang sampeyan.

maca  Kesalahan éjaan nalika kerja: kepiye pinemu sampeyan sing maca?

 

Contoh surat nomer 1

 

Pak Pertama jeneng Pungkasan
alamat
Kode ZIP

Sir / Madam,
fungsi
alamat
Kode ZIP

Ing [Kutha], ing [Tanggal]

Surat pangguna kanthi pangakuan panrimo

Judhul: Surat mundur tanpa wektu bewara

Pak,

Nuwun sewu aku matur nuwun kanggo keputusan iki kanggo mundur.

Elinga yen aku mundur langsung efektif. Sejatine, amarga kehamilan sing saya jelas kabukten karo sertifikat medis yen aku ngirim sampeyan ing surat iki. Lan sesuai karo ketentuan pasal L1225-34 saka Kode Tenaga Kerja.

Aku seneng mupangate kesempatan sing ditawakake aku ninggalake postingan tanpa mandheg. Lan tanpa kudu mbayar ganti rugi kanggo mungkasi kontrak kerja aku.

Mulane aku ngajak sampeyan supaya kanthi cepet ngirim kabeh dokumen sing dibutuhake. Pendhaftaran imbangan kanggo akun apa wae, sertifikat kerja, uga sertifikat Pôle Emploi.

Kanthi matur nuwun, mangga, Madam, ekspresi pertimbangan sing paling dhuwur.

 

                                                                                                                                          Signature

 

Contoh surat nomer 2

 

Pak Pertama jeneng Pungkasan
alamat
Kode ZIP

Sir / Madam,
fungsi
alamat
Kode ZIP

Ing [Kutha], ing [Tanggal]

Surat pangguna kanthi pangakuan panrimo

Subjek: Surat pengunduran diri tanpa periode kabar

Direktur Sumber Manusia,

Kanthi sedhih banget aku ngumumake keputusan kanggo mundur tanpa kabar. Sawise 15 taun ing grup kita. Wektu uripku sing bakal ngelingake aku.

Sanajan kabeh, aku mung sinau lan aku curiga yen aku ngandhut. Aku wis dhokter nggawe sertifikat medis babagan kehamilan. Dokumen sing dakkarepake sampeyan ditempelake.

Kaya sing sampeyan ngerteni, aku ora wajib ngurmati wektu notifikasi. Kahanan aku ngidini aku langsung nilar posku.

Iki saiki bakal ngidini aku ngaturake sawetara pangaturan ing urip pribadi.

Matur nuwun kanthi awal kanggo ngirim aku sanalika. Kabeh dokumen sing gegandhengan karo kontrak kontrak kerja.

Pengarepan sampeyan dina sing apik, muga-muga bisa nampa Sir, ekspresi sing tak hormati.

 

 

                                                                                                                                Signature

Download "Surat pengunduran diri tanpa kabar kaping 1" surat pengunduran diri-tanpa-periode-1.docx – Diunduh 430 kali – 13 KB

 

Download "Surat pengunduran diri tanpa kabar kaping 2" surat pengunduran diri-tanpa-periode-2.docx – Diunduh 444 kali – 13 KB