Print Friendly, PDF & Email

 

Sampeyan mesthi takon akeh pitakonan sampeyan dhewe. Yen aku kudu njaga anak-anakku ing omah lan kerja online ora mungkin. Apa mekanisme sing diwenehake pamrentahan kanggo kabeh kahanan kasebut?

Sampeyan ora bisa telecommute lan ngurus bocah ing umur 16 taun.

Pamrentah wis nyiyapake mekanisme luar biasa kanthi asuransi penyakit adhedhasar stoppage kerja. Bocah-bocah sampeyan mesthi kena pengaruh kanggo langkah-langkah ngemot saiki.

Sampeyan duwe hak kanggo cuti sakit ati iki lan kanggo tunjangan saben dinane.

Yen bocah umur 16 taun:

- Yen ora bisa ditindakake kanthi temenan, mula sampeyan kudu nyetop kabeh kegiyatan kanggo njaga bocah-bocah.

- Sing anak umure luwih saka 16 taun ing dina mandeg diwiwiti.

Yen anak sampeyan umur 16 taun utawa luwih lawas, sampeyan ora bakal duwe ganti rugi. Kajaba anak-anak ing umur 18 taun, dipatèni, sekolah ing pendhapat khusus ing jaman normal.

Suwene wektu stopage kerja iki?

Cuti sakit sing bakal diwenehake sampeyan bisa nganti 14 dina tanggalan. Iki tegese sampeyan kudu ngetung 14 dina kalebu akhir minggu saka resep cuti sakit. Pranyatan anyar kudu digawe saben 14 dina nganti pungkasan periode kurungan. Mung siji saka loro wong tuwa sing bisa entuk manfaat saka piranti iki. Nanging sampeyan bisa nuduhake ing antarane bapak lan ibu lan uga sengaja dipisahake.

maca  Formalitas sing gegandhengan karo lisensi sing nyopir lan nyopir ing Prancis

Apa langkah-langkah sing kudu ditindakake?

Minangka karyawan, sampeyan ora duwe langkah kanggo njupuk liyane saka notifikasi kanggo majikan. Juragan sampeyan bakal ngirim kabeh informasi sing dibutuhake menyang CPAM. Nyatane minangka pitakonan sing nuduhake manawa ora bisa telework, sampeyan dirumah ning omah. Karyawan saka skema umum kalebu ing mekanisme iki. Sistem iki ora ditrapake kanggo pejabat umum lan wong sing gumantung karo skema khusus liyane. Wong sing duwe tenaga kerja mandhiri nggawe deklarasi kanggo asuransi kesehatan.

Nalika sampeyan bakal ngoleksi tunjangan sampeyan?

Wiwit majikan sampeyan nindakake prosedur ing situs sing diwenehake kanggo tujuan iki. Sampeyan bakal anduweni hak tunjangan saben dinane, sing kudu dipriksa dening asuransi kesehatan. Pancen, unsur gaji sampeyan kudu ditularake miturut prosedur sing biasane. Wektu informasi kasebut dikumpulake lan diproses bisa luwih dawa utawa luwih cendhek gumantung saka kahanan ing wilayah kasebut. Titik sing menarik kanggo ngeling-eling, sampeyan bakal dibayar kabeh dina. Tanpa dina kekurangan lan tanpa mriksa babagan pambukaan hak sampeyan.

Conto mail Attestation saka perawatan bocah ing omah.

Punika a conto resmi, prasaja, certificate kanggo ngirim menyang juragan dening mail utawa dening email. Yen sampeyan pengin, sampeyan bisa ngirim karo ngakoni panrimo nggunakake layanan online saka kantor pos.

Hello,

Ing pengarep-arep, ngarep-arep bali kanthi cepet kanggo kiriman, aku nyampurnakake, kaya sing disepakati, sertifikat perawatan anakku.

maca  Sistem kesehatan Prancis: perlindungan, biaya, dhukungan

Ndeleng sampeyan enggal

Jeneng nomer pisanan

 

                                       Sikap perawatan bocah ing omah

Aku, sing diwenehi tandha "Jeneng pertama Jeneng karyawan", nandhakake yen anakku "Jeneng pertama Jeneng bocah", umur "umur bocah" wis mlebu ing panyiapan "Jeneng panyiapan" saka komune "Jeneng komune", ditutup kanggo periode "tanggal" nganti "tanggal" minangka bagean manajemen epidemi koronavirus.

Aku negesake manawa aku iki dadi wong tuwa sing njaluk stutase kerja supaya bisa njaga anak ing omah.

    Rampung ing "papan" ing "tanggal"

"Jeneng pertama Jeneng karyawan"

           "Tandha"