Print Friendly, PDF & Email

Tanggal 25 Desember ora bakal dadi preinan kanggo kabeh wong. Tanpa nganggep hotel, profesi katering utawa darurat utawa layanan medis, 9% wanita kerja lan 2% pria kerja ing Prancis bakal dadi dipeksa makarya ing dina saka natal, miturut survey * sing ditindakake situs Qapa. Antarane sing disurvei, 55% wanita Prancis lan 36% wong Prancis uga bakal siyap ngupayakake 25 Desember, umume amarga sebab dhuwit.

Nanging apa perusahaan bisa meksa karyawane kerja ing Natal lan Taun Baru?

Le Kode Tenaga Kerja ngenali 11 preinan kukumipun, kalebu tanggal 25 Desember lan 1 Januari (artikel L3133-1). Nanging kajaba tanggal 1 Mei, dheweke mesthi ora bisa digunakake. Mung Alsace lan Moselle duwe rezim sing luar biasa, miturut preinan umum, kajaba yen wis ditemtokake, ora bisa digunakake (artikel L3134-13 saka Kode Buruh).

Priksa kesepakatan bebarengan

Ing papan liya, majikan bisa kanthi sah njaluk karyawane supaya kerja ing tanggal 25 Desember lan 1 Januari yen ngurmati ketentuan kontrak. Yen ngono…

maca  Transformasi pendidikan lan pelatihan: misi hibridisasi!