Print Friendly, PDF & Email

 

Sampeyan bisa nglampahi taun ngirim pesen dening email tanpa kudu nggunakake "CCI". Nanging, yen email digunakake ing setelan profesional, ngerti kaluwihan lan panggunaane minangka syarat. Iki ndadekake iku bisa kanggo nggunakake wisely. Dadi, yen bagean pangirim lan panampa ing header gampang dingerteni. "CC" sing tegese salinan karbon lan "CCI" sing tegese salinan karbon sing ora katon, kurang. Kajaba iku, umume pangguna ora ngerti apa sing diarani akronim iki.

Apa sing dimaksud karo salinan karbon buta?

Salinan karbon bisa dideleng minangka penghormatan kanggo salinan karbon sejati sing wis ana sadurunge nggawe mesin fotokopi lan ngidini nyimpen replika dokumen. Iki kaya lembaran dobel sing dilebokake ing ngisor lembar utama lan njupuk kabeh sing sampeyan tulis nalika sampeyan lunga. Iki digunakake minangka akeh kanggo gambar lan teks. Mangkono diselehake ing antarane rong lembar, sing siji ing ngisor iki bakal dadi duplikat saka ndhuwur. Yen saiki laku iki wis meh ora digunakake maneh karo tekane saka teknologi anyar. Buku log nggunakake sistem iki kerep nggawe invoice karo salinan.

Kegunaan CCI

"CCI" ngidini sampeyan ndhelikake panampa ing "Kanggo" lan "CC" nalika sampeyan ngirim grup. Iki ngalangi jawaban saka sawetara saka katon dening wong liya. Mangkono "CC" dianggep minangka duplikat sing katon dening kabeh panampa lan pangirim. Dene "CCI", minangka istilah "kahuripan" nuduhake, nyegah panampa liyane saka ndeleng sing ana ing "CCI". Mung pangirim banjur bakal bisa ndeleng. Iki penting kanggo proyek, yen sampeyan pengin cepet, tanpa jawaban sing katon kanggo kabeh wong.

maca  Nulis kanthi apik, katrampilan penting!

Napa nggunakake CCI?

Kanthi ngirim email ing "CCI", panampa ing bagean iki ora bakal katon. Mangkono, panggunaan bisa uga didorong kanthi ngurmati data pribadhi. Sing penting ing lingkungan profesional. Pancen, alamat email minangka unsur konstituen data pribadhi. Kaya nomer telpon, jeneng lengkap utawa alamat wong. Sampeyan ora bisa nuduhake kaya sing dikarepake tanpa idin saka sing prihatin. Kanggo ngindhari kabeh pelecehan hukum lan yudisial iki, "ICC" dieksploitasi. Kajaba iku, bisa dadi alat manajerial sing gampang sing ngidini sampeyan duwe data sing kapisah saka sawetara panyedhiya tanpa bisa sesambungan. Padha bener kanggo sawetara karyawan, sawetara pelanggan, etc.

Saka perspektif bisnis murni, ngirim email akeh tanpa nggunakake "BCC" bisa menehi kompetisi database ing piring perak. Dheweke mung kudu njupuk alamat email pelanggan lan pemasok sampeyan. Malah wong sing jahat bisa nyolong informasi kaya iki kanggo manipulasi penipuan. Kanggo kabeh alasan kasebut, panggunaan "CCI" meh wajib kanggo profesional.