Print Friendly, PDF & Email

MOOC bakal dikhususake kanggo sinau babagan pamikiran kritis. Tantangan-tantangan sing terakhir dadi penting kanggo masyarakat kontemporer. Kita mbaleni maneh yen kita kudu nglawan prasangka, obscurantisme lan malah fanatisme. Nanging siji ora sinau kanggo mikir, ngritik panemu ditampa, nampa mung sawise karya pribadi saka bayangan lan ujian. Dadi luwih, ngadhepi karo simplifying, conspiratorial, tesis Manichean, kita asring sangsoro saka sumber daya amarga kita durung sinau kanggo mikir lan mbantah.

Nanging, kita asring ngremehake angel mikir kanthi bebas lan kritis. Iki minangka sebab kenapa kursus kasebut bakal berkembang kanthi bertahap, ngatasi pitakon sing luwih rumit. Kaping pisanan, bakal dadi pitakonan kanggo nganalisis macem-macem aspek pamikiran kritis ing hubungane karo politik ing pangertèn sing wiyar. Banjur, yen konsep dhasar dipikolehi, sawetara unsur ringkes babagan sejarah pamikiran kritis bakal diwenehi. Banjur kita bakal pindhah menyang analisis sing luwih jero babagan tema sing ana hubungane karo masalah pamikiran kritis: sekularisme, kemampuan kanggo mbantah kanthi bener, kebebasan ekspresi lan ateisme.

Mulane MOOC iki nduweni panggilan ganda: entuk kawruh tartamtu sing perlu kanggo mangerteni tantangan pikiran kritis, lan undhangan kanggo mikir dhewe ing donya sing kompleks.

maca  Excel Gratis: Ngerti carane nyipta fungsi IF