Print Friendly, PDF & Email

Tanggung jawab kanggo 20% saka panyebab kematian lan 50% saka kenakalan, kecanduan dadi masalah kesehatan lan safety umum sing nyebabake meh kabeh kulawarga, uga kabeh masyarakat sipil. Kecanduan kontemporer duwe akeh aspek: ngluwihi masalah sing ana gandhengane karo alkohol, heroin utawa kokain, saiki kudu kalebu: konsumsi sing berlebihan dening wong enom (ganja, "ngombé binge", lan liya-liyane), munculé obat-obatan sintetik anyar, prilaku gawe ketagihan ing perusahaan lan kecanduan tanpa produk ( gambling , internet , jinis , shopping compulsive, etc.). Kawigatosan sing dibayar kanggo masalah kecanduan lan data ilmiah wis maju banget lan ngidini munculna lan pangembangan Addictology.

Ing 20 taun pungkasan, emphasis wis ing kawruh klinis lan definisi, ing pangerten mekanisme neurobiological, ing data epidemiological lan sosiologis, ing nangani terapi anyar. Nanging informasi lan latihan personel medis, sosial lan pendidikan sing ngadhepi kecanduan bisa lan kudu dikembangake. Pancen, amarga muncule kecanduanologi minangka disiplin ilmiah, piwulange isih beda-beda lan asring ora cukup.

MOOC iki dirancang dening guru saka Fakultas Kedokteran Universitas Paris Saclay lan saka National University College of Teachers of Addictology.

Iki entuk manfaat saka dhukungan saka misi interterministerial kanggo nglawan obat-obatan lan prilaku gawe ketagihan (MILDECA: www.drogues.gouv.fr), Universitas Paris-Saclay, Kecanduan Tindakan Fonds lan Fédération Française d'Addictologie.

maca  Gratis: Gawe legenda kanggo ikon lambang

Terusake maca artikel ing situs asli →