Print Friendly, PDF & Email

Yen sampeyan lagi takon, apa sejatine pajak nahan? Iki minangka operasi sing kalebu nyuda langsung saka gaji kasar saka wajib pajak jumlah pajak utawa potongan sing diwajibake, kayata kontribusi sosial lan Kontribusi Sosial Umum utawa CSG.

Prinsip metode pemulihan pajak iki

Masalah pajak sing ditahan, khususé, income sing diasimilasi, pensiun pensiun lan pensiun cacat. Operasi anyar bakal dianyarake kanthi jumlah sing kurang lan jumlahé diwilang miturut imbuhan sing diumumake taun sadurunge utawa taun N-1.

Umumé, yaiku pembayar pihak katelu, yaiku majikan utawa dana pensiun, sing langsung ngurangi biaya pajak income saka karyawan nalika ngurmati jadwal tingkat sing bisa ditrapake wis diwenehake dening hukum Perancis.

Manfaat pajak sing ora ditrapake kanggo wajib pajak lan administrasi pajak

Pajak pegangan mbuktikake mupangati kanggo wajib pajak lan panguwasa tax. Pancen, implementasine prasaja banget lan ora angel amarga mung nglakoni operasi subtraction sing rada nyuda jumlah total gaji net saka pembayar pajak.

Mangkono, sing terakhir ora kudu ngétung prabédan antarane gaji gross lan net ngerti payslip dhewekeamarga owah-owahan ing penghasilan dheweke mesthi ana hubungane karo pajak. Ing tembung liyané, gagasan kanggo nundha pambayaran tax ora bakal ndhelik. Saka ngendi kerep diarani tax tax karo sing nudhuhake bisa ditampa saka pajak.

maca  Transportasi ing Prancis

Pamungkas, wajib pajak bakal terus entuk manfaat saka pemotongan pajak lan kredit pajak, nanging iki minangka subyek peraturan tartamtu.

Watesan sing ana gegayutan karo ditahan

Yen iki minangka asas lan kaunggulan saka tax penahanan, kudu dicathet yèn isih ana watesan. Nyatane, pembayar pihak katelu uga kudu mbayar biaya tambahan sadurunge bisa ngemot metode tax koleksi iki. Iki bakal disadvantageous kanggo perusahaan ing pitakonan uga kanggo menehi untung.

Yen ora, para wajib pajak bisa uga duwe masalah kerahasiaan babagan informasi babagan kahanan keuangan lan kulawarga, kayata babar pisan asring mbutuhake pambocoran informasi tartamtu.