Print Friendly, PDF & Email

Pangarep-arep…: Wangun sing sopan ing mburi email profesional kanggo ngurus

Rumus sopan kondhang ing lapangan administratif lan ing jagad profesional. Nanging, kadhangkala kita mikir duwe rumus sing bener lan digunakake ing kabeh surat profesional iki, kajaba ana sawetara kesalahan sintaksis. Iki wis nyebar lan yen kita ora ati-ati, dheweke bakal ngrusak pangirim. Sampeyan bakal nemokake ing artikel iki, nggunakake bener sing perlu kanggo nggawe rumus sopan "Hoping ...". Iki bakal ngindhari biaya panggunaan kikuk.

Ukara krama “Ngarep-arep...”: Nyingkiri kontradiksi

Kanggo nyimpulake a email profesional, akeh wong nggunakake sawetara rumus sopan kayata: "Muga-muga krungu saka sampeyan, mangga nampa ungkapan saka matur nuwun banget" utawa "Muga-muga lamaranku bakal narik perhatian sampeyan, nampa ucapan salam paling apik ".

Iki minangka ekspresi kesopanan sing salah sing kudu mlebu ing salah sawijining email profesional sampeyan.

Kenapa formulasi kasebut salah?

Kanthi miwiti rumus sopan sampeyan ing pungkasan email kanthi "Hoping ...", sampeyan bakal nggunakake afiksasi. Dadi, miturut aturan sintaksis basa Prancis, subyek sing kudu manut klompok tembung sing ditambahake. Cara liya kanggo nerusake salah.

Pancen, nalika sampeyan ngomong "Muga-muga krungu saka sampeyan, mangga ditampa ...", aposisi kasebut ora ana hubungane karo topik apa wae. Lan yen kita kudu golek siji, kita mbokmenawa mikir koresponden. Sing rada kontradiktif.

maca  Ekspresi sopan supaya ora ana ing email profesional

Bab kasebut dijlentrehake kanthi rumusan sing sopan sing kaya mangkono ndadekake wong percaya yen koresponden utawa panampa sing nunggu utawa ngarep-arep duwe warta, sing bertentangan karo akal.

Apa rumus sing paling cocok?

Nanging, tembung sopan sing bener yaiku: "Muga-muga krungu saka sampeyan, keparenga matur nuwun banget" utawa "Mugi-mugi lamaran kula saged narik kawigatosan panjenengan, mangga.

Kajaba iku, kanggo ngrampungake email profesional, ana kesalahan liyane sing kudu dihindari. Nalika nggunakake kriya, ndedonga ing wong pisanan tunggal, nulis "Aku nyuwun sampeyan" lan ora "Aku njupuk sampeyan". Kelompok verbal pungkasan menika gayut kaliyan tembung kriya “Njupuk” ingkang boten wonten gayutanipun kaliyan ukara unggah-ungguh menika.

Ngerti nuansa ejaan lan sawetara aturan sintaksis iki penting, utamane ing jagad profesional. Kesalahan kaya iki sing ditemokake ing layang bisa nyebabake fatal lan bisa nglawan sampeyan. Uga ing hubungan customer utawa supplier.