Latihan premium OpenClassrooms gratis

Apa sampeyan nggunakake media sosial, sistem rekomendasi kanggo mutusake mangan ing ngendi, utawa situs web kanggo nggawe preian utawa akomodasi ing menit pungkasan?

Kaya sing sampeyan ngerteni, situs kasebut nggunakake teknik pembelajaran mesin sing diarani "nargetake" lan "profil" kanggo mangerteni kapentingan pangguna lan nawakake produk lan iklan adhedhasar pilihane. Teknologi iki digunakake kanggo nganalisa data sing akeh, ing kasus iki data pribadhi sampeyan. Data iki asring banget sensitif, amarga bisa uga ana hubungane karo lokasi sampeyan, panemu politik, kapercayan agama, lsp.

Tujuan kursus iki ora kanggo njupuk posisi "kanggo" utawa "nglawan" teknologi iki, nanging kanggo ngrembug kemungkinan opsi mangsa ngarep kanggo nglindhungi privasi, utamane risiko pambocoran data pribadhi lan informasi sensitif nalika digunakake ing aplikasi umum. kayata sistem rekomendasi. Kita ngerti manawa pancen bisa menehi jawaban teknis kanggo pitakonan sing penting kanggo kepentingan umum, ora ana kebetulan yen Peraturan Perlindungan Data Umum (utawa undang-undang Eropa) GDPR wis ditrapake ing Mei 2018.

Terus maca artikel ing situs asli→

maca  Transisi kolektif: kursus latihan anyar kanggo antisipasi lan dhukungan kanggo latihan karyawan maneh