Print Friendly, PDF & Email

Ora kaya kabeh prosedur sing diwenehake ing institusi sosial kayata CPAM utawa CAF. Karyawan sing ngarep-arep anak pancen ora wajib melu tindakake salah sawijining prosedur kasebut. Ora ana syarat sah sing meksa wong-wong mau kanggo menehi kabar marang juragan yen lunga nalika cuti bersalin miturut jadwal tartamtu.

Nanging dianjurake kanggo alesan praktis supaya ora ngenteni kakehan. Amarga deklarasi meteng menehi sawetara hak istimewa lan hak tartamtu. Ngumumake meteng mbantu nglindhungi saka kemungkinan ngilangi. Duwe kamungkinan njaluk posisi pangowahan. Kanggo entuk wewenang supaya bisa lulus ujian medis. Utawa pilihan kanggo mundur tanpa kabar.

Pira suwene pandiwonan ninggalake?

Artikel L1225-17 saka Kode Tenaga Kerja negesake manawa kabeh wanita sing nyambut gawe kudu entuk bathi nalika cuti bersalin cedhak karo kira-kira wektu pangiriman. Periode istirahat iki gumantung karo perkiraan jumlah bocah sing wis diarepake lan sing wis gumantung.

Tanpa anané langkah-langkah konvensional sing luwih memuaskan, durasi cuti bersalin kanggo bocah pisanan diwiwiti 6 minggu sadurunge tanggal pangiriman sing diarepake. Diarani cuti prenatal, terus nganti 10 dina sawise nglairake. Ditelpon cuti postnatal, yaiku durasi total 16 minggu. Ing kasus kembar telu, total wektu absen yaiku 46 minggu.

Yen sampeyan ibu bangga saka kembar. Sampeyan bisa milih ngilangi bagean saka cuti bersalin. Nanging ora bisa dikurangi ing ngisor 8 minggu lan minggu pisanan sawise nglairake kalebu.

maca  Sampeyan kudu ngerti babagan strategi nulis ing papan kerja

Apa sing kedadeyan yen ana komplikasi sajrone meteng?

Ing kasus iki, kita ngomong babagan cuti patologis. Karyawan sing lara amarga meteng utawa ngalami komplikasi sawise nglairake. Mupangat saka cuti medis tambahan sing diwenehake dhokter. Cuti iki bakal padha karo cuti bersalin lan ing kasus iki, dijamin 100% dening perusahaan. Artikel L1225-21 saka Code Labor uga nyedhiyakake maksimal 2 minggu sadurunge wiwitan periode prenatal lan 4 minggu sawise pungkasan cuti postnatal.

Kepiye gaweyan bali?

Artikel L1225-25 saka Kode Tenaga Kerja nemtokake manawa cuti bersalin karyawan wis rampung. Sing terakhir bakal bali kerja utawa kerja sing meh padha karo paling ora padha gaji. Kajaba iku, miturut artikel L1225-24, wektu sing digunakake kanggo cuti dietung minangka periode kerja sing padha kanggo pitungan cuti mbayar lan senioritas. Pemeriksaan medis isih ditindakake sajrone wolung dina pisanan sawise bali kerja.

Cara paling apik kanggo nglaporake cuti bersalin sampeyan menyang majikan?

Salah sawijining metode sing disaranake kanggo wanita sing duwe tenaga kerja yaiku kanggo ngandhani kehamilan kanthi nyatakake tanggal cuti. Kabeh kasebut ing layang pangguna kanthi pangenalan panrimo utawa panrimo. Ing kana, penting ora lali masang sertifikat meteng babagan kehamilan.

Ing sisa artikel, sampeyan bakal nemokake huruf deklarasi kehamilan. Model iki dituduhake kanggo nunjukake tanggal sampeyan tilar. Uga layang conto kabar saka cuti medis sing dikirim menyang majikan sampeyan yen ana komplikasi. Yen sampeyan duwe pitakonan babagan hak sampeyan, konsultasi karo wakil staf utawa keamanan sosial.

maca  Ninggalake template bisnis wiwitan, template aplikasi gratis

Tuladha nomer 1: Kirim kanggo ngumumake meteng lan tanggal mangkat nalika cuti bersalin

 

Jeneng Pungkasan
alamat
Kutha CP

Jeneng perusahaan sing duwe sampeyan
Departemen Sumber Manusia
alamat
Kutha CP
Kota sampeyan, tanggal

Surat pangguna kanthi pangakuan panrimo

Subjek: cuti ibu

Direktur Sumber Manusia,

Kanthi bungah banget yen aku ngumumake tekane bocah anyar.

Kaya sing kasebut ing sertifikat medis sing dilampirake, kelairan dheweke bakal diarepake tanggal [tanggal]. Mula, aku pengin absen saka [tanggal] lan nganti lan kalebu [tanggal] kanggo cuti bersalin miturut ketentuan Artikel L1225-17 saka Kode Tenaga Kerja.

Matur nuwun kanggo njupuk cathetan babagan iki lan tetep sampeyan kepéngin informasi lengkap.

Ditanggepi konfirmasi persetujuan sampeyan kanggo tanggal iki, monggo, Pak Direktur, salam paling apik.

 

                                                                                                           Signature

 

Tuladha nomer 2: Kirim kanggo ngandhani perusahaan babagan tanggal cuti patologis sampeyan.

 

Jeneng Pungkasan
alamat
Kutha CP

Jeneng perusahaan sing duwe sampeyan
Departemen Sumber Manusia
alamat
Kutha CP
Kota sampeyan, tanggal

Surat pangguna kanthi pangakuan panrimo

Subjek: cuti patologis

Direktur Pak,

Aku wis ngandhani sampeyan ing surat sadurunge babagan kehamilan. Nanging kahanan medis saya bubar saya bubar lan dhokter menehi cuti patologis 15 dina (Artikel L1225-21 saka Kode Tenaga Kerja).

Mula, kanthi nambah tunjangan patologis lan cuti bersalin. Aku bakal ora ana (tanggal) nganti (tanggal) lan ora wiwit (tanggal) nganti (tanggal), kaya sing wis direncanakake wiwitan.

Aku ngirim sampeyan sertifikat medis sing nggambarake kahanan aku uga mandheg kerja.

Amarga ngerti pangertenmu, aku njaluk tulung karo Bapak Direktur, sing paling tak tresnani.

 

                                                                                                                                    Signature

Download "Mail kanggo ngumumake meteng lan tanggal budhal nalika cuti hamil" layang-kanggo-ngumumke-meteng-lan-tanggal-budhal-ing-meteng-1.docx – Diunduh 405 kali – 13 KB

maca  Kepiye carane nulis kanthi efektif ing karya?

Download "Mail kanggo ngandhani majikan babagan tanggal cuti patologis 2" surat-kanggo-ngabari-majikan-saka-tanggal-cuti-patologis-2.docx – Diunduh 384 kali – 13 KB