Print Friendly, PDF & Email

Antarane konten lan formulir, akeh wong sing arbitrase milih siji utawa liyane. Nyatane, sampeyan ora duwe kemewahan yen sampeyan pengin tetep profesional. Semono uga konten sing nyritakake babagan kompetensi sampeyan, kayata formulir sing menehi informasi babagan kesungguhan lan rasa hormat kanggo para sing maca. Dadi, sampeyan kudu njupuk akeh paramèter sing bisa ditampilake kanthi teks sing sampurna lan dadi pengin maca.

Penghargaan visual pisanan

Maca profesional, lan uga amatir, wis diformat kanggo ndeleng formulir dhisik sadurunge menyang ngisor. Mula, dheweke duwe refleks iki kanggo mbukak kursus visual saka ndhuwur nganti ngisor lan saka kiwa menyang tengen. Ing sawetara detik, sing maca duwe apresiasi babagan kualitas teks. Pambiji iki meh ora bakal dibalik sanajan kualitas ing latar mburi ana. Iki nerangake pentinge tata letak, panggunaan tembung tartamtu, sisipan gambar, lsp. Iki uga nerangake posisi judhul ing sisih ndhuwur lan jajaran kabeh subheading ing sisih kiwa kaca.

Panganggone lemak lan lemak

Panganggone lemak lan lemak kalebu logika kekuwatan. Sejatine, mripat kepincut karo apa wae sing nduweni kekuwatan sing luwih gedhe tinimbang massa, mula kita nggawe elemen gedhe utawa kendel sing pengin dadi perhatian. Ing konteks tipografi, iki minangka judhul lan subheading sing akeh jinis lan introduksi lan kesimpulan sing kandel. Ana trik sing digunakake profesional ing proses pamroses tembung, yaiku nggunakake font beda sing luwih jelas kanggo judhul lan sub judul.

maca  Ngirim email kanggo ngumumake partisipasi sampeyan ing rapat

Pengaruh putih

Wong kulit putih nuduhake blok tipografi sing menehi informasi babagan beda kekuwatane. Iki minangka istirahat baris, istirahat kaca, spasi. Iki sing ngidini dokumen bisa napas lan muter babagan pemahaman sing maca babagan dokumen kasebut. Mangkene dituduhake supaya bisa ngilangi garis kanthi menehi judhul tanpa nambah ukuran font sing luwih gedhe tinimbang nindakake paningkatan iki, nanging tetep dikompres ing tengah teks.

Panggunaan hirarki topografi

Teks sampeyan dudu karya seni dadi ora bisa nyalahake hirarki topografi. Kayane kaya film sing duwe efek khusus. Pungkasane ora ana sing nganggep serius. Dadi, sampeyan kudu milih saldo lan ora nggunakake gaya sing beda-beda. Sing ideal yaiku siji utawa loro gaya.

Kajaba iku, kudu dielingake yen sisipan gambar bisa dadi nilai tambah kanggo teks yen ditindakake kanthi apik. Yen ora, efek sebaliknya dipikolehi. Iki sebabe sampeyan kudu netepake relevane gambar lan nggunakake format warna yen bisa.

Pungkasan, kabeh aturan kasebut kudu dikombinasikake kanthi cara sing cerdas lan imbang amarga yen sampeyan pengin menehi tumpukan ing pirang-pirang perkara sekaligus, kabeh bakal dadi perkara biasa. Dadi sampeyan kepeksa nggawe pilihan.