Komunikasi interpersonal minangka salah sawijining faktor sing ngoptimalake kinerja perusahaan. Nalika ditindakake kanthi serius, iku minangka aset utama kanggo saben karyawan uga organisasi kasebut. Iki pancene penting kanggo nggawe upaya ing subyek iki. Pitakonan iki carane nambah supaya bisa entuk keuntungan saka keuntungan. Iki apa sing bakal kita deleng ing ngisor iki.

Pikiran palsu babagan komunikasi interpersonal

Apa sampeyan minangka salah sawijining wong sing ora ngerti carane nambah hubungan karo wong liya, utamane ing papan kerja? Elinga yen kebiasaan ala tartamtu bisa berubah komunikasi sing sampeyan duwe karo kolega. Ing ngisor iki sawetara asumsi sing kudu ditinggalake kanggo nambah hubungan, preduli saka wong sing kudu sampeyan tukar.

 Kita tansah ngerti apa sing aku kandha

Aja pracaya manawa kabeh sing diucapake tansah dipahami dening panjalukmu. Uga, terus semangat lan pitakon marang awak yen wong sing ngomong sampeyan wis nyekel kabeh sing sampeyan mangsuli. Biasane, yen sampeyan uga bisa mangerteni, sampeyan bisa ngganti pesen sampeyan kanthi cara liyane, kanggo nuwuhake paham misunderstandings.

 Ngomong liyane kanggo luwih ngerti siji liyane

Yen ide utawa argumen sampeyan isih salah paham sawise penjelasan sampeyan, aja meksa kanthi cara iki lan aja nambah semangat supaya sampeyan ngerti. Pancen, cara liyane sing luwih gampang utawa luwih digambarake ngidini sampeyan nampilake ide. Kajaba iku, panggunaan alat tartamtu bisa mbantu sampeyan ngrampungake.

maca  Kritik konstruktif nyebabake, nampa.

 Ngobrol mangerteni kabeh masalah

Kanggo mikir sing langsung ngatasi masalah bakal tansah ngatasi iku uga salah. Pancen, sawetara kasus bisa diselesaikan tanpa kudu ngobrol karo anggota tim liyane. Supaya tansah pinter lan ngerti yen tetep bisu luwih wicaksana ing kahanan tartamtu. Sampeyan ora kudu dadi wong sing nyinau topik sing ngganggu saben kesempatan.

 Komunikasi fluency punika bawaan

Ora ana karyawan sing bisa nguwaosi komunikasi tanpa sinau dasar lan dilatih. Sawise conto karisma, ngerti carane komunikasi wis digunakake, lan sawetara bisa nindakake kanthi cepet, liyane ora bisa. Uga yen sawetara wong duwe pengaruh alami, liyane kudu nglatih sadurunge duwe persuasi alami. Kanthi ngetutake sawetara tips sing relevan babagan subyek, sampeyan bisa nambah ing wilayah iki.

Ngerti awake dhewe

Sanajan sampeyan tetep ngupayakake njaga hubungan sing harmoni karo wong liya ing karya, ing sawetara kasus, sampeyan kudu mikirake kepentingan sampeyan sadurunge kepentingan wong liya. Kosok baline bisa mengaruhi produktivitas kanthi negatif, dadi alasan sing apik kanggo nemtokake apa sing sampeyan karepake. Miturut tembung lan tumindak sampeyan, sampeyan nyatane:

 Kepribadian panjenengan

Saben kolaborator duwe pribadine dhewe, yaiku ngenani sipat sing mbedakake dheweke saka wong liya lan minangka identitas pribadi. Kanthi njupuk kapribaden sampeyan, sampeyan bakal nemtokake kahanan utawa kesempatan sing nguntungake pangembangan sampeyan lan sing bisa nyebabake lingkungan kerja. Sampeyan bakal bisa tetep setya marang awak dhewe.

maca  Carane ngatur hubungan karo manajer dheweke?

 Nilai sing sampeyan tresnani

Nilai-nilai kasebut bisa dadi sosial, agama, moral utawa liyane lan ana ing wong sing sampeyan nandur modal lan ndadekake sampeyan dhewe ing saben dinten. Yen integritas minangka nilai sing sampeyan atur, sampeyan bisa tansah ngurmati lan nyengkuyung kanca-kanca sampeyan kanggo nimbang carane ndeleng bab-bab sing ditangani karo sampeyan.

 Sifat sampeyan

Minangka wong, sampeyan duwe kebiasaan sampeyan dhewe. Sawetara bisa dadi gegayutan karo hubungan apik, dikelola kanthi becik, karo kanca-kanca, nalika wong liya, ora. Coba ngerteni sing duwe dampak negatif lan ningkatake.

 Kebutuhan sampeyan

Ngerti apa bahan sampeyan kudu nindakake proyek kanthi bener. Lakukan sing padha kanggo kondisi sing arep sampeyan tindakake. Malah, akeh karyawan bakal luwih produktif yen diwenehake kanthi peralatan sing tepat kanggo nindakake tugas. Minangka akeh nu nyedhiyakake umpan balik positif utawa kritik paling mbina mbangun kanggo nambah produktivitas. Aja dadi salah sijine sing setuju gawe ing kahanan apa wae lan kanthi cara apa wae.

 Panjenengan raos

Ngerti carane ngenali emosi sadurunge ngomong karo kolega utawa sak suwene pertukaran. Pancen, sampeyan bisa ngrasakake rasa seneng, sedhih, murka utawa wedi. Kanthi nyathet negara ing ngendi sampeyan nemokake dhewe, sampeyan bakal luwih akeh njupuk keputusan sadar utawa nunda wawancara kanggo luwih ngerti situasi kasebut.

Apa ngomong? Apa sing kudu dilakoni?

Dadi langsung, yaiku ngandhani kanca-kanca ing pendapat sampeyan babagan subyek utawa kahanan nalika tetep fokus karo sampeyan lan ide. Kanggo nindakake iki, dadi kebiasaan ngomong ing wong pisanan "Aku" Contone, "Aku kaget amarga telat sampeyan rapat ing esuk iki. "Lan aja" kabeh mikir yen telat rapat kudu dihukum. "

maca  Carane ngatur rowange sing nduweni sikap ala?

Nyata bukti. Aja nggawe keputusan babagan tumindak kolega, cukup critakake kasunyatane. Contone, umpamane: "informasi sing sampeyan bareng ora lengkap" tinimbang "sampeyan pengin monopoli data supaya bisa luwih kuat marang kolega. "

Gesture sesuai karo tembung sampeyan: Uga seneng ngenteni tinimbang masrahake kolega ing proyek sing ora disenengi. Pancen, kanggo nyedhiyakake hubungan apik saka dateng, iku penting yen tumindak sampeyan harmoni karo tembung sampeyan.

Ngomong wong liya kanggo saran

Sawetara wong duwe kemampuan komunikasi interpersonal sing wajar nalika wong liya kudu sensitized lan dilatih kanggo jinis-jinis masalah kasebut. Kanggo ngindhari keterampilan sampeyan saiki, takon marang para rawuh apa sing dipikirake babagan carane sampeyan sesambungan karo wong-wong mau saben dina.

Aturan emas komunikasi apik

Dadi, kepiye supaya kita bisa dirungokake dening mitra komunikasi yen awake dhewe duwe kebiasaan ala ora ngrungokake apa sing diandharake? Nggatekake tembunge wong minangka tandha pakurmatan sajrone komunikasi interpersonal. Dadi, aja ngganggu awake dhewe nalika wong liya lagi ngobrol karo sampeyan. Banjur refrase apa sing diprentahake kanggo mbuktekake manawa sampeyan wis ngerti kabeh kanthi bener.

Senajan tips iki diwenehake kanggo aplikasi ing panggonan kerja, dheweke bakal migunani ing ngendi wae.