Print Friendly, PDF & Email






Konektor logika kanggo nulis profesional sing luwih apik

Sampeyan bisa uga nulis puluhan email saben dina. Nganti saiki, kanggo sampeyan, nulis biasane kalebu ejaan, tata bahasa, konjugasi. Sanajan kita sinau saben dina. Ora saiki sampeyan pengin fokus ing usaha. Nalika nyiyapake e-mail, laporan utawa umume jinis tulisan. Sampeyan duwe kesan yen ana kesalahan. Ana prekara sing kurang sing ditemokake ing dokumen, koran, buku resmi. Kosakata, urutan tembung, panggunaan ekspresi sing dadi ciri khas para sing nguwasani seni nulis. Mulai reformasi tulisan sampeyan kanthi nggunakake sambungan sing luwih tahan tinimbang konektor logis sing wis dingerteni.

Konektor logis kanggo apa?

Iki minangka sebab kenapa, Nanging, kontras, kanthi cara ……. Konektor logis yaiku tembung sing kudu digunakake kanggo nyusun teks. Utamane kanggo negesake hubungan logis antarane macem-macem elemen teks sampeyan, ukara. Sebab apa sing nyebabake konsekuensi sing kaya mengkene. Acara apa sing bakal bisa nggayuh tujuan kasebut. Panganggone tembung kasebut ngidini ukara sampeyan bisa digandhengake kanthi harmoni. Sapa wae sing maca sampeyan bakal ngerti tembung sampeyan kanthi ambigu.

Tingkat basa sing digunakake

Sanajan mangkono, logika lan ejaan teks sampeyan ora sampurna. Bisa uga pengulangan sistematis tembung sing padha. Nanging, menehi tampilan kasar. Mula, sampeyan kudu maca maneh teks sampeyan diganti, nanging kanthi: nanging, ing tangan liyane, lsp. Panganggone jagung mesthi wae ora luput. Senadyan kabeh, panggunaan konektor kalebu dhaptar sing luwih didhukung. Langsung nambah sentuhan teks sing luwih apik lan luwih profesional. Macem-macem kosa kata sampeyan kanthi tembung linier sing mili tanpa ana pengulangan. Kita mesthi bakal ningkatake informasi sing apik sing pengin disebar.

maca  Gunakake CCI kanthi apik ing email

Dhaptar konektor logis kanggo konsistensi teks sing luwih apik

Mangkene dhaptar konektor sing digunakake ing email, laporan lan tulisan liyane. Kanthi ngatasi kanthi tliti sampeyan bakal nggampangake maca lan ngerti teks. Mesthi wae ide sing hebat, sing ora bisa dimangerteni, bakal dilalekake karo atasan.

 

Amarga saka

Ing babagan iki

Kasedhiya

Kosok baline

Beda karo ing

Ing pungkasan

Sejatine

Kajaba kajaba

Upaminipun

Coba deleng maneh

Dadi

banjur

Nalika

Sawise iku

Yen ngono

Au contraire

Tinimbang

uga

Cukup ngomong kuwi

Kanthi tembung liyane

Liyane

uga

Iki sebabe.

Mulane

Yaiku tegese

Car

Mengkono

Iki kalebu

Nanging

Mulane

Kaya

minangka

Boten kados

Saka ngendi

Sepisanan

Yen ngono

Ing desain iki

Ing perspektif iki

Umume

Ing kasunyatan

Kosok baline

Saka sudut pandang iki

Kasunyatan

Kajaba iku

Kanthi cara sing padha

Liyane

Liyane

Nalika ndeleng dhisik

Dadi.

Kajaba iku

Wiwit kuwi

Sanalika

mulane

Amarga

Anggere

Efektif

Uga

Ing iki

Bening

ing kesimpulan

Akibate

Beda karo

Pungkasane

Kapindho

Pancen

Nyatane

Umume

Kanggo mbantah

Kajaba iku

Khususe

Ing laku

Wiwitane

Amarga kanggo

bener

Kosok baline

Ing jumlah

Kanthi ngetutake hipotesis iki

Miturut teori

pungkasanipun

banjur

Antarane liyane

Et

Wiwit

Thanks kanggo

Saenipun

maca  Proyek Transisi Profesional: Standard Mail

Kosok baline

liyane

liyane

Malah yen

Nanging

Nanging

Khususe

Or

yen ora

Kanthi mbandhingake

Mula

Contone:

Miturut oposisi

amarga

Luwih umume

Utamane

Luwih tepat

Nanging

Kanggo miwiti

nganakke

Intine

Pengirangan

Kasedhiya

sepisanan

banjur

Wiwit

nalika

Quoique

Kajaba

Dadi

Si

Yen ora

nalika

Nalika

Kayata

Kaping kabeh

Kaping pisanan

Kabeh padha

Toutefois