Print Friendly, PDF & Email

Ngomentah nalika ing rapat ora gampang. Nggawe laporan utawa laporan, nulis ing kertas kabeh sing dikepengini mbutuhake teknik tartamtu.

Kene tips kanggo njupuk cathetan efektif ing rapat-rapat, tips-tips sederhana kanggo dilebokake sing bakal nylametake sampeyan akeh wektu.

Nemokake cathetan ing rapat, masalah utama:

Nalika sampeyan ngerteni, ana prabédan antarane tingkat ucapan lan kacepetan nulis.
Pancen, speaker ngandika rata-rata tembung 150 saben menit nalika nulis, ora biasane nglampahi tembung 27 saben menit.
Kanggo efektif, sampeyan kudu bisa ngrungokake lan nulis ing wektu sing padha, sing mbutuhake konsentrasi lan metodologi sing apik.

Aja nguciwani preparation:

Iki mesthine minangka langkah sing paling penting, amarga gumantung saka kualitas cathetan njupuk ing rapat.
Ora cukup kanggo teka ing rapat karo notepad ing ngisor lengen, sampeyan kudu nyiyapake dhewe lan iki saranku:

  • njupuk agenda sanalika bisa,
  • mangerteni babagan topik sing bakal dibahas ing rapat kasebut,
  • njupuk laporan saka alamat lan ekspektasi,
  • aja ngenteni pungkasan wayahe nyiyapake sampeyan.

Ing preparation sampeyan, sampeyan uga kudu milih alat sing cocog karo sampeyan sing paling apik kanggo njupuk cathetan.
Yen seneng milih kertas, pikirake nganggo notebook cilik utawa notepad lan entuk pena sing bisa dianggo kanthi bener.
Lan yen sampeyan mung njupuk cathetan digital, elinga mriksa sampeyan duwe baterei cukup ing tablet, laptop utawa smartphone.

maca  Email profesional sing sukses tundhuk sawetara kritéria

Cathet sing penting:

Sampeyan ora dadi pahlawan super supaya ora bisa nulis kabeh.
Sajrone rapat, catheten sing penting, urutaken gagasan lan pilih mung informasi sing migunani kanggo mangerteni laporan sampeyan.
Uga elinga ngelingi apa sing ora dingerteni kayata tanggal, tokoh utawa jeneng speaker.

Gunakake tembung sampeyan:

Sampeyan ora perlu kanggo nulis tembung kanggo tembung apa ngandika. Yen kalimat sing dawa lan kompleks, sampeyan bakal duwe masalah tetep.
Dadi, njupuk cathetan kanthi tembung sampeyan, bakal luwih gampang, luwih langsung lan ngidini sampeyan nulis laporan luwih gampang.

Siapke laporan sampeyan sakwise rapat:

Sanajan sampeyan wis njupuk cathetan, penting kanggo nyemplungake dhewe ing laporan sawise rapat.
Sampeyan bakal isih ana ing "jus" lan mulane luwih bisa nranskripsikake apa sing wis dicathet.
Reread dhewe, njlentrehake gagasan, nggawe judhul lan subtitle.

Kene saiki sampeyan siap njupuk cathetan kanthi cekap ing rapat sabanjure. Sampeyan nganti sampeyan nyetel tips iki kanggo cara sampeyan nggarap, sampeyan mung bakal luwih produktif.