Email minangka salah sawijining sarana komunikasi utama ing lingkungan profesional. Nanging, sawetara cenderung lali aturan. Iki amarga email kasebut dianggep kurang resmi tinimbang layang kasebut. Iku penting kanggo ngerti sing siji iki Nanging tetep nulis apa, sanajan olahraga gaya korek utawa luwih pangguna-loropaken. Kepiye carane sukses ing email profesional? Temokake praktik-praktik sing kudu ditindakake kanggo ngrancang aturan seni.

Baris subjek email kudu cekak

Babagan sing bakal diwaca dening panampa kanthi jelas minangka subyek email sampeyan. Iki sejatine mung baris sing ditampilake ing kothak mlebu. Iki sebab kenapa kudu ringkes, tepat lan rapi. Semono uga, kudu nduwe link karo tujuan email sampeyan (ngabari, menehi informasi, ngajak…). Kanthi tembung liyane, sing nampa kudu ngerti kanthi cepet, mung kanthi maca obyek kasebut.

Subyek email bisa dirumusake ing ukara nominal, ukara tanpa tembung link, ukara 5 nganti 7 tembung, ukara tanpa artikel. Mangkene sawetara conto: "panjaluk informasi", "aplikasi kanggo posisi ...", "pembatalan pelatihan CSE tanggal 25 Januari", "undhangan kanggo 10 taun perusahaan X", "laporan rapat saka … ”, Lsp.

Uga elinga yen ora ana subyek bisa nggawe email ora dikepengini.

Formula wiwitan

Uga diarani formula panggilan, iki nuduhake tembung-tembung kaping pisanan ing email. Kanthi tembung liyane, yaiku tembung sing njamin kontak karo interlocutor.

Formula banding iki gumantung utamane karo faktor ing ngisor iki:

  • Hubungan sampeyan karo sing nampa: apa sampeyan ngerti sing nampa? Yen mangkono nalika apa?
  • Konteks komunikasi: formal utawa informal?
maca  Cuti Sehat Damai

Mula jelas yen sampeyan ora bakal ngatasi pejabat kanthi cara sing padha karo alamat kanca. Kajaba iku, minangka formula sing beda sing bakal digunakake nalika ngucapake wong liya.

Nderek rumus banding ana ukara pisanan email sing kudu ana gandhengane karo topik panulisan profesional.

Awak email

Coba gunakake teknik piramida kuwalik kanggo nulis awak email sampeyan. Iki kalebu diwiwiti karo informasi utama email sing paling asring dadi subjek email. Sawise iku, sampeyan kudu mbangkitake informasi liyane kanthi cara suda, yaiku sing paling penting nganti sing paling ora penting.

Alesan kenapa sampeyan kudu golek cara iki yaiku bagean pisanan ukara sing diwaca paling apik lan sing paling dielingi. Ing ukara 40 tembung, biasane sampeyan mung ngelingi 30% bagean kapisan.

Email sampeyan kudu ditulis nganggo ukara cekak lan nganggo basa profesional, saben dinane. Ing pangerten iki, aja nganti istilah teknis lan priksa manawa ana tembung sing nyambung ing antarane ukara kasebut.

Pungkasane, aja lali ukara sing sopan kanggo ngrampungake email sampeyan. Banjur gunakake sopan santun ing pungkasan nalika adaptasi karo konteks ijol-ijolan, nanging uga hubungan sampeyan karo sing nampa.