Print Friendly, PDF & Email

Saiki, ing jagad profesional, katrampilan sing penting lan asring diabaikan yaiku "ngerti nulis". Kualitas sing, ing jaman digital, asring dilalekake.

Nanging, suwe-suwe, kita ngerti manawa katrampilan kasebut bisa menehi prabédan ing sawetara wektu. Minangka ilustrasi, coba ijolan iki karo HRD:

«Kanggo rekrutmen sing direncanakake dina iki, apa sampeyan wis nemokake calon?

- Kita nindakake akeh tes lan pungkasane duwe rong pesaing kanthi latar mburi sing meh padha, pengalaman sing padha. Kalorone kasedhiya kanggo miwiti ing posisi anyar iki.

- Apa sing bakal sampeyan lakoni kanggo mutusake endi?

- Ora rumit! Kita bakal milih sing loro sing duwe katrampilan nulis sing paling apik.»

Yen ora mangu-mangu, prioritas kanggo wong sing nulis paling apik.

Conto ing ndhuwur nggambarake kanthi apik, kepiye carane nulis bisa mbatalake proses rekrutmen. Apa sampeyan apik utawa ora apik ing industri apa wae, pengalaman wis nuduhake manawa nulis kanthi apik banget bisa nggawe wong entuk kesempatan tartamtu. Kualitas tulisane dadi keahlian khas. Unsur sing bisa menehi legitimasi tambahan ing konteks perekrutan, kayata. Perusahaan rekrutmen mbuktekake iki, ujar: " Kanthi katrampilan sing padha, nyewa sing nulis paling apik». Sipat nulis calon asring nggambarake keprigelan sing bisa ditindakake; karakteristik sing ora nggawe rekrutmen dadi preduli.

maca  Nambah gaya nulis sampeyan: konektor logis

Penguasaan nulis: aset sing penting

Nulis minangka aspek penting ing karya, manawa nulis a email, korespondensi, laporan, utawa malah formulir. Mangkono nggampangake organisasi operasi saben dina. Kajaba iku, nulis bola-bali ing urip profesional. Khusus surat elektronik, sing dadi proses penting ing bisnis apa wae. Directives antarane hirarki lan kolaborator utawa ijol-ijolan antarane pelanggan lan supplier. Nulis kanthi apik mula dadi katrampilan sing dikarepake, sanajan arang katon ing sistem referensi bisnis.

Nulis akeh banget nandheske. Supaya rasa ora nyaman iki ilang, takokake pitakon ing ngisor iki:

  • Apa aku pancen duwe ilmu dhasar nulis nganggo basa Prancis?
  • Apa tulisanku biasane pas lan cukup jelas?
  • Apa aku kudu ngowahi cara nulis email, laporan lan liya-liyane?

Apa kesimpulan sing bisa dijupuk saka iki?

Pitakon sing kasebut ing ndhuwur cukup sah. Ing lingkungan profesional, rong prekara penting sing paling penting diarepake nalika nulis.

Kita duwe, dhisik, wujude ing endi penting kanggo menehi perhatian khusus marang nulis, ingejaan, nanging uga kanggoorganisasi ide. Mangkene, saben tulisan sampeyan kudu ngetrapake tliti lan kajelasan tanpa lali nggawe ringkes.

Kanggo ngrampungake, isi sing kasedhiya kanggo kolega utawa tulisan tangan sing unggul. Kudu relevan. Dudu masalah nulis kanggo nulis nanging supaya diwaca lan dingerteni. Kaya sampeyan, ora ana sing duwe wektu kanggo sampah.

maca  Templat email kanggo mbenerake wektu tundha