Print Friendly, PDF & Email

Ing pirang-pirang perusahaan, kenaikan gaji adhedhasar senioritas. Nanging, ing sawetara titik sampeyan bisa uga rumangsa yen sampeyan kudu entuk gaji sing luwih dhuwur tinimbang sing sampeyan tampa. Ing artikel iki sampeyan bakal sinau carane sampeyan bisa entuk mundhakaken. Nalika njaluk lan carane njaluk iku? Pitakonan lan tips praktis bakal nyiapake sampeyan kanggo wawancara.

Apa sing kudu dakkandhakake bosku?

Perusahaan asring menehi mundhakaken karyawan sing kinerja apik. Tambah nilai kanggo bisnis lan janji wutah mangsa. Sadurunge njaluk mundhakaken, sampeyan kudu takon dhewe, "Apa aku kudu diwenehi mundhak?" ".

Saka sudut pandang majikan, ana sawetara alasan kenapa sampeyan bakal entuk gaji.

Sampeyan wis netepi kewajiban

Salah sawijining alasan utama kanggo mundhakaken biasane kinerja proyek. Mengkono yen sampeyan ngluwihi syarat deskripsi proyek sampeyan. Apa sampeyan nindakake pakaryan ekstra utawa ndhukung kolega sampeyan.

Sampeyan tansah ngrungokake atasan lan anggota tim sampeyan. Sampeyan ngerti carane ngyakinake lan nduduhake kenapa sudut pandang sampeyan bener. Karya sampeyan tansah karya kualitas. Sampeyan wis mbuktekake yen sampeyan siyap sinau babagan anyar lan njupuk tanggung jawab liyane. Mulane sampeyan ana ing trek sing bener, sanajan paramèter liyane kudu dianggep.

Inisiatif kasebut

Perusahaan cenderung luwih milih karyawan sing diwenehi tugas sing ora kudu ditindakake. Tansah goleki proyek anyar lan takon kepiye sampeyan bisa mbantu utawa miwiti proyek anyar. Sampeyan uga bisa nuduhake inisiatif kanthi golek solusi kanggo masalah bisnis lan menehi saran marang bos sampeyan.

maca  Ngedongkrak tingkat kasuksesan supaya bisa luwih cepet tekan gol.

linuwih

Perusahaan nggoleki karyawan sing bisa dipercaya nindakake pakaryan sing dikarepake. Yen sampeyan tansah ngatur kanggo ketemu tenggat wektu, sampeyan duwe gedhe kasempatan kanggo entuk bayaran ekstra sing pantes. Elinga yen proyek sing apik, nanging ora dikelola kanthi apik bisa ngrusak sampeyan. Aja nglakoni apa wae lan kabeh kanthi cara apa wae, amarga bakal cilaka sampeyan luwih saka apa wae.

Ngembangake katrampilan anyar

Sinau katrampilan anyar utawa nambah ing bidang keahlian sampeyan kadhangkala bisa entuk promosi. Coba entuk sertifikasi anyar supaya kawruh sampeyan tetep anyar. Yen bisa, melu kursus utawa seminar ing universitas lokal utawa melu program pelatihan internal perusahaan. Yen sampeyan pengin nambah katrampilan nanging ora ngerti arep miwiti saka ngendi. Takon manajer sampeyan, mesthine bisa menehi saran babagan carane nambah katrampilan lan nuntun sampeyan menyang pilihan sing bakal mbantu sampeyan maju karir.

Sikap positif

Perusahaan asring golek karyawan sing berorientasi tim, kolaboratif lan duwe sikap positif. Sikap positif nggawe semangat kerja lan narik kawigaten karyawan liyane sing pengin kerja bareng sampeyan lan kaya sing sampeyan lakoni. Ora kaya sikap negatif lan pasif, sikap positif uga ningkatake kerja tim lan semangat tim.

 Milih wektu sing tepat kanggo njaluk mundhakaken

Penting kanggo nemtokake wektu sing pas kanggo njaluk mundhakaken lan nerangake apa. Penting banget kanggo nimbang kahanan finansial lan kinerja sampeyan. Wektu panyuwunan sampeyan bakal mengaruhi kemungkinan sampeyan entuk mundhak.

maca  Sinau Luwih Cepet lan Luwih Memorize-Get Out of End of Hard Work

Nalika ngevaluasi karyawan.

Perusahaan asring menehi mundhakaken utawa bonus kanggo karyawan minangka bagéan saka review kinerja taunan. Priksa manawa sampeyan menehi conto pribadhi kenapa sampeyan njaluk mundhak. Ngomong "Aku pengin mundhakaken amarga aku wis rampung apik" ora cukup. Yen evaluasi positif, iki minangka kesempatan kanggo njaluk mundhak.

Nalika bisnis sukses finansial

Sukses finansial perusahaan mengaruhi kemampuan kanggo menehi mundhak. Temokake manawa perusahaan sampeyan nggawe potongan anggaran utawa PHK.

Yen bisnis saya akeh, sampeyan bisa entuk kenaikan gaji jangka pendek sing cukup. Nanging, sanajan ngadhepi kangelan, yen sampeyan wis nindakake apa sing perlu kanggo narik kawigaten saka atasan. Sampeyan bisa njaluk mundhakaken, yen sampeyan ora banget rakus. Perusahaan sing ora bisa mbayar ora menehi gratis.

Nalika senioritas sampeyan wis dadi substansial

Jumlah kompensasi sing ditampa saka perusahaan bisa uga gumantung saka suwene kontrak sampeyan karo perusahaan. Yen sampeyan wis makarya ing perusahaan kanggo sawetara taun, sampeyan bisa uga pantes mundhakaken kanggo prasetya lan hard karya. Oalah, yen sampeyan wis ngerti. Wis wayahe sampeyan njaluk wawancara.

Dina wawancara

Bukak wawancara kanthi yakin karo kemampuan lan pertimbangan sampeyan. Elinga kabisan lan prestasi kanggo mbangun kapercayan. Yen sampeyan mikir sampeyan pantes promosi, majikan bakal nimbang.

Tampilake rasa percaya diri liwat postur lan basa awak nalika wawancara. Kontak mata karo bos, ngadeg kanthi lurus, ngomong kanthi jelas lan mesem. Cedhak wawancara kanthi semangat lan tuduhake yen sampeyan kepengin banget karo karya sampeyan.

maca  Apa strategi kanggo entuk promosi ing 2022?

Nyedhiyakake bukti kanggo nggawe serep klaim sampeyan

Sing penting disiapake kanthi apik kanggo njaluk mundhak. Nggawe dhaptar prestasi sampeyan wiwit gabung karo perusahaan. Bawa dhaptar iki menyang wawancara lan coba elinga kabeh. Tampilake dhaptar kanthi cara sing nyorot prestasi lan kekuwatan sampeyan lan ora ngremehake kanca-kanca.

Nalika nggawe dhaptar, fokus ing ngumpulake informasi kuantitatif. Data kuantitatif nyedhiyakake asil sing bisa diukur lan bisa luwih nggambarake kinerja sampeyan. Data kasebut asring dituduhake minangka persentase. Tambah 10% ing respon pelanggan, 7% nyuda tingkat keluhan, lsp.

Temtokake nilai pasar kanthi bener

Iku penting kanggo Yahoo kanggo a gaji realistis sing nuduhake katrampilan, pengalaman lan standar industri sampeyan.

Yen sampeyan pengin mundhakaken munggah karo promosi, ringkesan ringkes kinerja kepungkur lan rencana mangsa. Rembugan tujuan lan pedoman perusahaan. Nalika sampeyan nyetel gol karir, supaya perusahaan ngerti carane sampeyan pengin entuk gol lan carane sampeyan bakal kontribusi kanggo sukses perusahaan.

Aja lali matur nuwun marang mitra tutur

Ing pungkasan wawancara, matur nuwun marang bos kanggo ngrungokake sampeyan lan matur nuwun yen sampeyan entuk kenaikan sing dijaluk. Aja lali nulis layang kanggo nganyari maneh matur nuwun. Gumantung ing hubungan karo boss, layang iki bisa informal utawa resmi lan bisa dikirim liwat email utawa liwat surat.

Ing kasus nolak

Yen perusahaan ora menehi sampeyan mundhakaken, disiapake kanggo rembugan mundhakaken ing cara liyane. Coba rembugan keuntungan, kayata siji utawa luwih bonus siji-wektu. Takon babagan kemungkinan kenaikan gaji ing mangsa ngarep. Mesthine tetep rukun lan ora kelangan pangarep-arep. Sabanjure bisa uga apik.