Print Friendly, PDF & Email

Lara lara sing ana gandhengane karo Covid-19: pambebas saka kahanan pambayaran tunjangan saben dina lan suplemen perusahaan

Wiwit krisis kesehatan diwiwiti, kondhisi kanggo entuk manfaat jaminan sosial saben dinane lan kompensasi majikan tambahan wis santai.

Dadi, karyawan entuk bathi saka tunjangan saben dinane tanpa mbutuhake syarat hak yaiku:

kerja paling ora 150 jam sajrone 3 wulan tanggalan (utawa 90 dina); utawa nyumbang gaji paling ora padha karo 1015 kali jumlah upah minimum saben jam sajrone 6 wulan tanggalan sadurunge mandheg.

Kompensasi dibayar wiwit dina cuti cuti pisanan.

Suwene ngenteni suwene ngenteni 3 dina.

Skema tunjangan tambahan majikan uga wis digawe luwih fleksibel. Karyawan entuk bathi saka ganti rugi tambahan tanpa syarat senioritas sing ditrapake (1 taun). Suwene ngenteni 7 dina uga ditundha. Sampeyan mbayar gaji tambahan wiwit dina pensiun pisanan.

Mekanisme sing luar biasa iki ditrapake nganti tanggal 31 Maret 2021. Keputusan, diterbitake tanggal 12 Maret 2021 ing Koran resmi, ngluwihi langkah-langkah ngremehake nganti tanggal 1 Juni 2021.

Nanging ati-ati, iki ...

Terusake maca artikel ing situs asli →

maca  Pelatihan Word 2019: dhasar