Print Friendly, PDF & Email

Ing basa Jepang diarani JroNihon). Tembung kasebut menehi nippon ing basa Prancis. Nanging, kita luwih seneng jeneng Jepang. Ditranskripsi nganggo basa Prancis dening " Negara sunar srengenge Apa kurang luwih tegese harfiah ing basa negara. Disk abang ing latar mburi putih. Simbol ngluwihi tembung lan basa lan uga ditulis nganggo gendera. Mula Jepang - utawa 日本 - minangka negara sing mahkota misteri. Antarane teka-teki paling apik ing Nusantara: basa Jepang.

Nanging banjur Tembung Japon ing endi asale saka basa Prancis? (lan sing padha karo basa liyane ing donya)? Nalika pelaut Portugis teka liwat segara ing Timur Jauh, wong Mandarin sing menehi sebutan kepulauan Jepang menyang wong-wong mau. Ngucapake "Jipangu", jeneng wilayah kasebut bakal dadi Jepang!

Kanthi 21.000 peserta didik ing Prancis ing taun 2018, basa Jepang tetep adoh saka jutaan siswa inggris utawa Spanyol. Nanging taun demi taun, basa Mishima terus sumunar ngluwihi Laut Jepang lan Gunung Fuji. Babbel nawakake penemuan linguistik lan budaya ing Jepang!

Sejarah sejarah basa Jepang wiwit jaman Yamato nganti jaman iki

maca  06| Ing wangun apa CRPE ditetepake?