Print Friendly, PDF & Email

Kesepakatan kolektif: hakim sing ngumumake pembatalan bisa mutusake modulasi efek saka wektu

Wiwit angger-angger Macron, sing paling tepat yaiku angger-angger n ° 2017-1385 tanggal 22 September 2017 sing ana gandhengane karo penguatan penawaran kolektif, nalika hakim mbatalake kesepakatan kolektif, dheweke duwe kemungkinan modulasi ing wektu efek saka kekuwatan iki. Tujuan sistem iki: kanggo ngamanake kesepakatan kolektif, kanthi mbatesi akibat negatif sing bisa ditindakake pembatalan retroaktif.

Kanggo kaping pisanan, Pengadilan Cassation dibahas kanggo ngrembug babagan iki, nalika ana perselisihan sing ana gegayutan karo perjanjian kolektif penerbitan fonografi. Iki, ditandatangani tanggal 30 Juni 2008, ditambahi menyang kabeh sektor kanthi surat keputusan tanggal 20 Maret 2009. Sawetara serikat kerja njaluk pembatalan artikel tartamtu ing lampiran n ° 3, sing ana gandhengane karo kahanan kerja, remunerasi lan jaminan sosial sing dibayar. pemain.

Hakim pisanan ngumumake pembatalan artikel sing dibantah. Nanging, dheweke mutusake nundha efek pembatalan iki dadi 9 wulan, yaiku tanggal 1 Oktober 2019. Kanggo para hakim, tujuane yaiku ninggalake wektu sing cukup kanggo para mitra sosial supaya setuju babagan ...

Terusake maca artikel ing situs asli →

maca  Gawe bisnis internet nganggo piranti lunak SYSTEME.IO