Print Friendly, PDF & Email

Internet of Things (IoT) minangka evolusi utama jaringan global lan kudu nanggapi rong tantangan dhasar: dadi energi efisien lan ndhuwur kabeh dadi interoperable, tegese ngidini obyek gampang digabungake menyang sistem informasi sing wis ana.

MOOC iki bakal nutupi teknologi, arsitektur lan protokol sing perlu kanggo kinerja end-to-end pengumpulan informasi ing jaringan darmabakti kanggo IoT kanggo struktur data lan pangolahan.

Ing MOOC iki, sampeyan bakal:

 

  • nemokake kategori anyar jaringan disebut LPWAN kang SIGFOX et LoRaWAN wakil paling misuwur,
  • ndeleng évolusi saka tumpukan protokol Internet, kang dadi saka IPv4 / TCP / HTTP à IPv6 / UDP / CoAP nalika ngreksa ing Konsep REST adhedhasar sumber daya sing diidentifikasi kanthi jelas dening URI,
  • nerangake carane CBOR bisa digunakake kanggo struktur data Komplek saliyane kanggo JSON,
  • enfin JSON-LD et database mongodb bakal ngidini kita gampang ngapusi informasi sing diklumpukake. Mangkono, kita bakal ngenalake teknik penting kanggo validasi statistik data sing diklumpukake.

Terusake maca artikel ing situs asli →

maca  Sistem Io / nggawe bisnis sing duwe bathi / nginstal piksel FB