Print Friendly, PDF & Email

Mekanika fluida minangka bagean saka mekanika lan mekanika media kontinu kang disiplin utama ing pelatihan insinyur. Kursus sing ditawakake minangka introduksi mekanika fluida, diwulangake minangka bagian saka latihan umum mahasiswa teknik, uga bisa migunani banget kanggo mahasiswa universitas utawa otodidak.

Babagan dhasar saka mekanika adi, kita bakal nandheske kathah ing konstitusi saka persamaan dhasar saka aliran temenan nggunakake prinsip mekanika lan fisika sing ditambah karo hipotesis asal-usul fisik babagan sifat cairan lan aliran.

Kita bakal fokus ing makna fisik saka persamaan lan kita bakal weruh carane nggunakake ing kasus konkrit. Ing aplikasi mekanika fluida akeh ing otomotif, aeronautika, teknik sipil, teknik kimia, hidrolika, tata guna tanah, obat-obatan, lsp.

Kanggo pendekatan pisanan kanggo mekanika fluida, kita bakal mbatesi kursus kasebut cairan incompressible ing aliran permanen utawa ora. Cairan kasebut bakal dianggep minangka media terus-terusan. Kita bakal nelpon partikel, unsur volume cilik tanpa wates kanggo katrangan matematika nanging cukup gedhe ing hubungane karo molekul sing bakal diterangake kanthi fungsi sing terus-terusan.

Terusake maca artikel ing situs asli →

maca  Kesepakatan kolektif: nalika karyawan dibayar kanthi tips eksklusif, apa dheweke bisa njaluk pambayaran lembur?