Print Friendly, PDF & Email

Baris subyek minangka aspek penting saka pesen bisnis sing pengin dikirim liwat email. Supaya email sampeyan bisa nggayuh tujuane, baris subyek kudu narik perhatian sampeyan kanthi cara sing bener. Akeh wong ora njupuk aspek iki email serius. Nyatane, sawetara wong mung ngirim email tanpa subyek lan ngarepake asil saka email kasebut! Nambahake baris subyek menyang email bisnis sampeyan dudu fitur opsional kanggo nulis email bisnis, nanging minangka bagean penting.

Ayo dipikir cepet ing sawetara alasan ngapa email bisnis sampeyan pancene kudu obyek.

Nyegah email supaya ora dianggep ora disenengi

Email sing dikirim tanpa obyek bisa dikirim menyang folder spam utawa ajur. Iki rampung kanthi otomatis, wong ora njupuk pesen ing folder spam kanthi serius. Saliyane, akeh wong sing bakal ngirim email profesional banget kanggo nganalisis folder surat sampah. Yen sampeyan pengin maca email, priksa manawa subyek email sampeyan wis didefinisikan kanthi apik.

Nyegah pambusakan email sampeyan

Email sing ora ana subyek bisa dianggep ora trep. Nalika wong mriksa email, padha mbusak email sing ora ditrapake. Lan padha duwe alasan apik kanggo sing. Pisanan, email bisa dianggep minangka virus. Email sing paling sensitif duwe garis subjek kosong; Mulane, panampa sampeyan mung bisa mbusak kanggo nyegah virus saka nglebokake kothak layang utawa komputer. Kapindho, e-layang sing ora ditrapake bisa dianggep ora salaras karo panampa. Wiwit dhewek digunakake kanggo ndeleng baris subyek pisanan, sing tanpa baris obyek bakal dibusak utawa ora bakal diwaca amarga bisa dianggep ora relevan.

maca  Kepiye sampeyan supaya ora kesalahan ejaan nalika kerja?

Njaluk perhatian saka panampa

Baris subyek email sampeyan menehi kesan pertama kanggo mitra komunikasi. Sadurunge mbukak e-mail, subyek kanthi prinsip nuduhake subyek menyang sing nampa lan bakal asring nemtokake manawa email kasebut dibukak utawa ora. Mula, fungsi utama baris subjek yaiku narik kawigaten panampa supaya bisa mbukak lan maca email. Iki tegese garis subjek minangka salah sawijining faktor utama sing nemtokake manawa email sampeyan diwaca utawa ora (jeneng lan alamat email sampeyan uga penting kanggo ngamanake).

Pentinge baris subyek ora bisa dibeberke. Nanging, ora mung babagan item ing email kanggo nyegah spamming utawa pambusakan. Kita kudu fokus ing baris goal sing entuk gol sing dikarepake. Iki minangka subyek sing bakal nyurung panampa sampeyan kanggo mbukak email, maca lan njupuk tindakan sing perlu.

Tulis baris subyek sing efektif

Saben email profesional wis dirancang kanggo menehi pangaruh ing pikiran panampa. Topik sing efektif lan uga dirancang minangka titik wiwitan penting kanggo nggayuh tujuan kasebut. Ayo ndeleng dasar nulis topik efektif kanggo email bisnis.

Nggawe profesional

Gunakake basa formal utawa profesional kanggo obyek kasebut. E-mail profesional biasane semi formal utawa formal. Iki tegese baris subyek sampeyan kudu ngemot iki supaya email sampeyan dianggep profesional lan relevan.

Nggawe

Baris subyek kudu kepengin panampa panampa. Sampeyan kudu dianggep relevan kanggo email sampeyan supaya bisa diwaca. Iki uga ngirim kanthi jelas maksud tujuan email sampeyan. Yen sampeyan nggarap tugas, baris subjek kudu nyakup jeneng lan posisi sampeyan nglamar.

maca  Contoh surat kanggo njaluk pambayaran kanggo lembur

Cepet

Baris subyek email bisnis ora kudu dawa. Tujuane kanggo narik kawigaten panampa kanthi cepet. Saya suwe saya suwe saya akeh. Iki bakal nyuda kasempatan maca. Panampa sing mriksa email ing piranti seluler bisa uga ora ndeleng kabeh garis subjek sing dawa. Iki bisa nyegah pamaca supaya ndeleng informasi penting babagan subyek. Mula, sampeyan kudu ngupayakake manawa subjek email kerja tetep ringkes supaya email bisa diwaca.

Gawe akurat

Sampeyan uga penting kanggo nggawe subyek tartamtu. Sampeyan mung ngirim siji pesen. Yen e-mail ngirim ngirim sawetara pesen (supaya luwih becik), sing paling penting kudu dicermine ing baris kasebut. Kapan wae, email profesional mung kudu nduweni tema, siji agenda. Yen perlu ngirim sawetara pesen menyang panampa, email sing kapisah kudu dikirim kanggo tujuan sing beda-beda.

Aja tanpa kasalahan

Mriksa kasalahan grammar lan typographic. Aja lali yen iki minangka kesan pisanan. Yen kesalahan grammatika utawa babagan menawi ditulis saka subyek, sampeyan wis nggawe kesan negatif ing atine panampa. Yen email wis diwaca, kabeh email bisa diwarnai kanthi perspektif negatif. Mulane, sampeyan kudu nindakake proofreading kanthi lengkap babagan subjek sadurunge ngirim email bisnis.

maca  Pilih pungkasan kalimat email sing bener, nanging kepiye cara sampeyan ngrampungake?