Ing pungkasan kursus iki, sampeyan bakal bisa:

  • Ngenali masalah kesehatan masyarakat sing ana gandhengane karo banyu seger, utamane ing negara berkembang.
  • Njlèntrèhaké penyakit bakteriologis, virus lan parasit utama sing ditularaké liwat ingestion utawa kontak karo banyu seger.
  • Ngembangake langkah-langkah pencegahan lan koreksi kanggo nyuda risiko panularan penyakit infèksius liwat banyu.

Description

Banyu iku penting banget kanggo manungsa. Nanging, luwih saka 2 milyar wong, utamane ing negara berkembang, ora duwe akses menyang banyu ngombe utawa kahanan sanitasi sing marem lan kena risiko penyakit infèksi sing serius sing ana hubungane karo banyu saka bakteri, virus, utawa parasit. Iki nerangake, contone, pati saka diare akut 1,4 yuta bocah saben taun lan kepiye, ing abad kaping 21, pandemi kolera tetep ana ing bawana tartamtu.

MOOC iki nylidiki carane banyu dicemari dening mikroba, nuduhake sawetara kekhususan regional, kadhangkala sosio-antropologis, seneng polusi banyu, lan njlèntrèhaké penyakit infèksius sing paling kerep ditularaké liwat ingestion utawa kontak karo banyu.

MOOC nerangake kenapa nggawe banyu bisa diombe lan njamin kahanan sanitasi sing marem minangka karya "intersectoral" sing nggabungake aktor kesehatan, politisi lan insinyur. Mesthekake kasedhiyan lan manajemen banyu lan sanitasi sing lestari kanggo kabeh minangka salah siji saka 17 tujuan WHO kanggo taun-taun sing bakal teka.

 

Terus maca artikel ing situs asli →

Terusake maca artikel ing situs asli →

maca  Kit kontak basa Oriental: Cina