Print Friendly, PDF & Email

Pungkasan surat: 5 formula sopan sing kudu dilarang kabeh biaya

Ending email profesional bisa dadi punchy lan narik kawigaten tanpa ngluwihi kanon sing diadegake dening seni korespondensi. Langkah iki minangka salah sawijining perkara sing ora kudu dilalekake, amarga gumantung saka tumindak sing kudu ditindakake ing email sampeyan. Milih ujung tengen ukara email mbutuhake nguwasani sing kudu dihindari ing kabeh biaya. Manajer, pengusaha utawa karyawan, sampeyan mesthi kudu nambah seni korespondensi. Ing artikel iki, temokake 5 rumus sopan sing ora bakal katon maneh ing email sampeyan.

"Aja ragu-ragu kanggo ...": Ukara sing ora sopan

Ukara sing sopan ora ngundang amarga nuduhake rasa isin. Ngluwihi, "Aja ragu-ragu kanggo ..." yaiku a tembung negatif. Kaya ngono, miturut pendapat sawetara ahli basa, kurang nyurung tumindak. Luwih elek, nyebabake tumindak mbalikke, bertentangan karo apa sing kita ngarepake.

Formula sing paling cocog yaiku: "Ngerti manawa sampeyan bisa nyedhaki aku ..." utawa "Telpon aku yen prelu". Temenan, kaya sing sampeyan ngerteni, sing penting isih populer.

maca  Alesan supaya ora ana kesalahan éjaan nalika kerja

"Muga-muga ..." utawa "Kanthi ngarep-arep ...": Formula uga sentimentalis

Kanthi tembung saka sawetara ahli babagan kode komunikasi perusahaan, "kita ora ngarep-arep bisa kerja maneh saiki". Nanging, sampeyan kudu milih ungkapan unggah-ungguh sing luwih tegas, kayata "Muga-muga".

"Kanthi tetep sampeyan tampa ...": Sopan santun uga tundhuk

Formula sopan iki ditondoi kanthi gedhe banget. Pancen, sapa sing ujar "sopan santun" ora ateges "Pengajuan" utawa "Cachotterie". Pengalaman wis nuduhake manawa formulasi kaya iki ora ana pangaruh ing interlocutor sampeyan.

Contone, sampeyan bisa ngomong: "Aku ngrungokake sampeyan" utawa "Aku ngenteni wangsulan sampeyan". Ekspresi unggah-ungguh sing luwih narik kawigaten.

"Matur nuwun kanggo ..." utawa "Matur suwun sadurunge wis mangsuli ...": Formula yakin banget

Ing kene maneh, formulasi iki wis nuduhake watesane. Iki nuduhake kapercayan banget. Menapa malih, pakewuhipun yaiku kita matur nuwun amarga tumindak sadurunge.

Contone, sampeyan bisa ngomong: "Aku pancen mangsuli wangsulan kanggo ..." utawa ujar langsung apa sing dikarepake saka koresponden.

"Mangga ...": Tembung sing rada abot

Ukara sing sopan "Aku njaluk tulung" duwe kabeh jargon administratif. Kajaba ing email profesional, gaya kasebut yaiku kanggo nyepetake. Kita ora prelu nggawe formula administrasi sing rumit banget.

Nanging formula sing endi sing kudu disenengi?

Sawetara ekspresi sopan sing digunakake

Ana akeh formula sopan sing kudu disenengi. Siji bisa ngutip ing antarane rumus-rumus jinis iki: "Dina apik", "Salam sing dibedakake", "Salam tulus", "salam Cordial" utawa "Kanthi kenangan paling apik".

maca  Ekspresi sopan ing pungkasan email ing konteks tartamtu