Yen Tembung minangka prosesor tembung referensi, ana uga alternatif sing gratis lan kabeh minangka efektif minangka praktis.

Nggoleki pilihan kita saka perangkat lunak sing gratis kanggo blog.

Open Office, prosesor tembung gratis sing paling apik:

Piranti lunak iki paling populer sawise tembung lan kanthi alesan becik padha karo sawijining kantor lengkap.
Kanthi Open Office sampeyan bisa nggawe, ngimpor lan ngowahi dokumen sing diowahi ing MS Office (Word, Excel utawa Powerpoint).
Sampeyan bebas nyimpen ing format asli utawa ing format OpenOffice.
Piranti lunak iki banget intuisi lan mulané gampang digunakna.
Sampeyan uga bakal ngidini sampeyan, kaya Sabda, supaya luwih maju kanthi nggawe spreadsheets utawa grafis.

Google Docs, tembung prosesor online:

Google Docs beda karo piranti lunak perawatan liyane amarga ora mbutuhake instalasi.
Iku layanan gratis sing ditawakake Google sing bisa digawe, nyunting lan nuduhake kabeh jinis dokumen, teks, gambar, presentasi, spreadsheets.
Manfaat kanggo nggunakake Google Docs akeh kanggo miwiti karo kemampuan kanggo ngakses dokumen ing ngendi wae, nanging uga kanggo nuduhake lan nggarap wong liya lan pungkasanipun, kanggo nyunting lan ndeleng ing smartphone utawa tablet.

maca  "Aktivitas Googleku": Pendekatan Lengkap kanggo Mbusak Sejarah Online

Kantor WPS, prosesor tembung sing entheng nanging komprehensif:

Perangkat lunak perawatan iki kasedhiya kanthi gratis kanggo nyukani daya kanggo pembela paling sengsara Sabda.
Antarmuka meh padha karo Office MS kanthi fungsi dhasar sing padha.
Saliyane tèks, spreadsheets, lan presentasi, sampeyan bisa nggawe.
Babagan kompatibilitas, ora kuwatir ing sisih iki amarga WPS Office nampa kabeh format Microsoft Office.

LibreOffice, sawijining suite kantor gratis:

Tembung Processing, spreadsheet utawa presentasi, uga bisa kanggo entuk kabeh iki nganggo piranti lunak LibreOffice.
Iku salah sawijining piranti lunak paling apik kanggo teks kanthi kesederhanaan panggunaan lan kompatibilitas kabeh format.
Ing tembung liya, prinsip utama OpenOffice nanging kanthi antarmuka sing cocok.
Mulane piranti lunak sing cocok banget kanggo panggunaan pribadi lan profesional.

Zoho Writer, adhine sedheng Google Docs:

Iki prosesor tembung uga kasedhiya online, mung nggawe akun.
Iki minangka alat sing cocog kanggo kerja bareng amarga ngidini sampeyan nuduhake dokumen kanthi cara sing aman.
Pungkasan, mode offline ngidini sampeyan nggawe teks kanggo nyimpen nalika sampeyan sabanjuré nyambung menyang internet.