Print Friendly, PDF & Email

Apa sing dadi Kepresidenan Dewan Uni Eropa?

Présidhèn puteran

Saben Negara Anggota muter Presidensi Dewan Uni Eropa sajrone nem sasi. saka Wiwit 1 Januari nganti 30 Juni 2022, Prancis bakal mimpin Dewan Uni Eropa. Presidensi Dewan nganakake rapat-rapat, ngrampungake kompromi, ngetokake kesimpulan lan njamin konsistensi lan kesinambungan proses pengambilan keputusan. Iki njamin kerjasama sing apik antarane kabeh Negara Anggota lan njamin hubungan Dewan karo institusi Eropa, utamane Komisi lan Parlemen Eropa.

Apa Dewan Uni Eropa?

Dewan Uni Eropa, uga dikenal minangka "Dewan Menteri Uni Eropa" utawa "Dewan", nggabungake para menteri Negara Anggota Uni Eropa miturut bidang kegiatan. Iku, karo Parlemen Eropa, co-legislator Uni Eropa.

Secara konkrit, para menteri bakal dadi ketua sepuluh wilayah kegiatan utawa formasi Dewan EU: urusan umum; urusan ekonomi lan finansial; kaadilan lan urusan omah; lapangan kerja, kabijakan sosial, kesehatan lan konsumen; daya saing (pasar internal, industri, riset lan papan); transportasi, telekomunikasi lan energi; tetanèn lan perikanan; lingkungan ; pendidikan, pemuda, budaya

maca  Akun pelatihan pribadi (CPF): ngerti hak sampeyan