Print Friendly, PDF & Email

Cuti mbayar: tanggal dileksanakake utawa diowahi, cuti pisah

Wiwit kurungan kaping pisanan, sampeyan bisa njaluk karyawan njupuk cuti mbayar (CP) lan ngowahi tanggal CP sing wis divalidasi tanpa kudu tundhuk karo ketentuan sing diwenehake karo Kode Tenaga Kerja utawa perjanjian kolektif (perjanjian perusahaan, kolektif).

Nanging ati-ati, kemungkinan iki bakal dipigura. Ditetepake kanthi peraturan tanggal 25 Maret 2020, tundhuk aplikasi kesepakatan kolektif sing menehi wewenang kanggo sampeyan, sajrone watesan 6 dina cuti mbayar, lan babagan periode kabar sing ora bisa dikurangi dadi kurang saka dina sing padhang:

kanggo mutusake njupuk cuti dina sing dipikolehi, kalebu sadurunge dibukak periode sajrone arep ditindakake; utawa kanggo ngowahi tanggal sepihak nalika cuti mbayar.

Kesepakatan kolektif uga bisa menehi wewenang kanggo sampeyan:

pamisah godhong tanpa diwajibake entuk persetujuan pegawe; kanggo nemtokake tanggal cuti tanpa diwajibake menehi cuti bebarengan kanggo karyawan sing dadi pasangan lan mitra sing kaiket karo pakatan solidaritas sipil sing makarya ing perusahaan sampeyan.

Originally, periode ...

Terusake maca artikel ing situs asli →

maca  Gawe Bisnis Online sing Nguntungake: Cara Konkrit!