Cuti mbayar: tanggal dileksanakake utawa diowahi, cuti pisah

Wiwit kurungan kaping pisanan, sampeyan bisa njaluk karyawan njupuk cuti mbayar (CP) lan ngowahi tanggal CP sing wis divalidasi tanpa kudu tundhuk karo ketentuan sing diwenehake karo Kode Tenaga Kerja utawa perjanjian kolektif (perjanjian perusahaan, kolektif).

Nanging ati-ati, kemungkinan iki wis dipigura. Ditetapake kanthi aturan tanggal 25 Maret 2020, tundhuk aplikasi persetujuan kolektif sing menehi wewenang, sajrone watesan 6 dina cuti mbayar, lan ngurmati periode kabar sing ora bisa dikurangi dadi kurang saka siji dina sing jelas. :

kanggo mutusake njupuk cuti dina sing dipikolehi, kalebu sadurunge dibukak periode sajrone arep ditindakake; utawa kanggo ngowahi tanggal sepihak nalika cuti mbayar.

Kesepakatan kolektif uga bisa menehi wewenang kanggo sampeyan:

kanggo pamisah cuti tanpa kudu njaluk persetujuan pegawe; kanggo nyetel tanggal cuti tanpa kudu menehi cuti bebarengan kanggo karyawan gabungan lan mitra sing kaiket dening pakta solidaritas sipil sing kerja ing perusahaan sampeyan.

Originally, periode ...

Terusake maca artikel ing situs asli →

maca  Dadi mentor siswa kerja-sinau: pandhuan lengkap kanggo ndhukung lan latihan kanthi sukses