Print Friendly, PDF & Email

 

Sumber daya manungsa lan ngerti sejatine beda-beda gumantung saka siji perusahaan liyane. Yen kabutuhan kasebut ora bisa ditemoni, bottlenecks pembangunan jangka pendek utawa jangka panjang bisa uga muncul ing perusahaan kasebut. Mula, kebutuhan kanggo miwiti latihan-sinau sinau utawa malah ngempet maneh. Nganyari ing Reconversion utawa promosi kerja (Pro-A). Piranti sing bakal ngidini sampeyan ngundhakake karir. Terpilih sampeyan nggawe upaya kanggo nampilake kekarepan sampeyan olahraga. Ana sethithik kasempatan yen sampeyan bakal dipilih kanthi kasempatan murni.

 Ngerti retraining utawa promosi kanthi alternatif

Minangka cara kanggo nganyarke tautan sing ringkih utawa ngrebut posisi utama ing proses pangembangan bisnis. Kanthi tembung liyane, bisnis apa wae kudu ngganti dhewe supaya bisa nggayuh pirang-pirang tuntutan sing diwenehake dening teknologi, pemasaran lan konsumen.

Saben perusahaan duwe kapentingan kanggo nyiyapake kabeh karyawan kanggo tujuan iki.

Promosi pembangunan utawa promosi kerja ngewangi perusahaan apa wae kanggo adaptasi unit produksi kanthi tantangan apa wae. Ing tangan siji, Pro-A minangka alat sing nguntungake kanggo pengusaha sing nggoleki keahlian anyar.

Ing tangan liyane, njamin karir profesional karyawan sing entuk bathi. Sampeyan bisa nggunakake profesi anyar kanthi tujuan transisi profesional. Karyawan bakal nemokake reorientasi profesional sing migunani kanggo karir lan masa depan profesional.

Kanthi cara iki, sawise latihan utawa sesi konversi rampung, karyawan nampa promosi sosial utawa profesional. Lan tujuan utama digayuh: supaya sukses ing proyek pangembangan ing perusahaan lan nambah produksi ing jangka panjang.

maca  Jinis macem-macem ninggalake, kapan lan kepiye cara njupuk kauntungan saka dheweke?

Profil profesional endi sing duwe akses kanggo promosi sinau kerja?

Calon karyawan kudu ana ing kontrak CDI. Sesuai karo artikel L. 5134-19 lan ngetutake Kode Tenaga Kerja, wong-wong sing wis mlebu kontrak integrasi tunggal utawa CUI uga bisa melu latihan iki. Karyawan sing pengin munggah pangkat ana ing Pro-A. Kudu nduweni pendhidhikan sing luwih murah tinimbang gelar sarjana.

Pegawe sing sebagian nindakake profesi dheweke sawise wewenang administrasi bisa ngusulake pencalonan kanggo promosi kanthi gantian. Atlit utawa pelatih profesional miturut kontrak CDD uga bisa entuk promosi iki. Umumé, iki minangka karyawan sing nduweni kualifikasi ing ngisor standar sing dibutuhake saka pangembangan teknologi.

Mulane, eksekutif perusahaan bakal ngidini dheweke liwat Pro-A. Adaptasi kanggo owah-owahan sing ditindakake ing perusahaan. Ing pungkasan latihan, dheweke bakal entuk kualifikasi sing luwih apik. Iki bakal ngidini dheweke entuk promosi utawa posisi sing bisa dicoba.

Apa jinis latihan sajrone Pro-A?

Karyawan sing dipilih kanggo latihan iki bakal melu kursus profesional lan teknologi ing teori sing kudu ditrapake mengko. Gumantung saka kualifikasi sing dikarepake, internship ing kahanan praktis sing cocog bakal ditindakake. Dadi, siswa ing kerangka Pro-A bisa nampa klasifikasi sing dianggep kesepakatan ing cabang cabang.

Karyawan siswa iki njupuk kesempatan kanggo internship lan kesempatan liyane kanggo sukarelawan kanggo tugas teknis utawa spesifik. Ing pungkasan latihan Pro-A, dheweke bakal entuk manfaat saka Validation saka pengalaman sing dipikolehi (VAE). Dheweke uga bakal didaftar karo RNCP (National Certified Professional Certification).

maca  Pajak kanggo wong asing ing Prancis

Pancen, wiwit tanggal 23 Agustus 2019 nalika peraturan n ° 2019-861 diterapake, wong bisa entuk kualifikasi kualifikasi profesional amarga Pro-A. Iki minangka kualifikasi sing kalebu ing dhaptar definitif cabang profesional. Pro-A bisa dikembangake amarga ana teknik lawas lan pangowahan gedhe ing cabang profesional apa wae.

Kepiye latihan olahraga sing digunakake?

Latihan bisa dianakake sajrone jam kerja. Mula pegawe kasebut dibayar saben wulan. Karyawan sing luwih berpengalaman, ditunjuk dening manajer bisnis, duwe peran tutor lan mulane menehi pelatihan sinau-kerja kanggo nindakake iki. Tutoring, minangka bagean saka Pro-A, suwene antara 6 wulan lan 12 wulan (utawa minimal 150 jam).

Tutor bakal nampani lan nuntun karyawan nalika latihan utawa latihan. Tugas guru iki kudu ngrancang jadwal lan kegiyatane supaya mulang kabeh teknik sing dikarepake. Tutor sing padha bakal melu ing tahap pungkasan tindak lanjut pelatihan: evaluasi.

Pro-A bisa ditindakake ing njaba jam kerja. Ora sangu pelatihan bakal ditampa dening ahli waris ing kasus iki. Jam kerja bisa kanthi lengkap utawa sebagian kanggo sesi latihan. Para majikan lan karyawan kudu mutusake, sawise nggawe persetujuan kanthi perawatan para pelatih.

Sajrone periode kasebut, kontrak kerja karyawan bakal nyakup amandemen. Nanging, dheweke terus nikmati kabeh keuntungan sing ana gandhengane karo Keamanan Sosial utawa perusahaan asuransi kesehatan pelengkap perusahaan. Contone, dheweke bisa uga duwe reimbursement lan dhukungan yen lara.

maca  Formalitas sing gegandhengan karo lisensi sing nyopir lan nyopir ing Prancis

Endi pendanaan Pro-A kasebut teka?

Nglatih pelatihan kerja sinau tegese nrima tugas profesional. Karyawan kanthi akses menyang latihan sing bisa digandhengake ora bisa mbayar apa-apa. Luwih tinimbang Operator Kompetensi (OPCO) utawa perusahaan (kasedhiya yen sampeyan duwe layanan pelatihan) sing mbiayai kabeh.

Iki minangka tarif rata-rata sing nyakup biaya pelatihan, akomodasi lan transportasi kanggo karyawan sing sinau kerja. Tingkat flat sing dimaksud yaiku 9,15 euro saben jam kanthi standar miturut keputusan kasebut. Nanging, cabang sing tanggung jawab kanggo pelatihan bisa uga menehi ganti rugi sing luwih apik.

Imbuhan karyawan ing pelatihan bisa dijamin dening Kompetensi Operator yen cabang profesional sing wis ngrancang luwih dhisik. Operator uga bisa mbayar kabeh layanan tutor perusahaan.

Dheweke bisa nganggep biaya sing ana gandhengane kanggo ngleksanani layanan tutorial sing mesthi ana ing kerangka Pro-A. Minangka bagean dana sing dikhususake kanggo latihan Pro-A sing tundhuk karo manajemen perusahaan bebarengan sing ndadekake bisa ngasilake karyawan gantian lan tutor kasebut sing diangkat kanggo nindakake retraining utawa Pro-A. Iki minangka kesempatan kanggo ora kejawab.