Print Friendly, PDF & Email

Layanan Negara Anyar: direktor regional kanggo ekonomi tenaga kerja, tenaga kerja lan solidaritas (DREETS)

Tanggal 1 April 2021, layanan negara desentralisasi anyar bakal digawe. Iki minangka direktor regional kanggo ekonomi kerja, kerja lan solidaritas (DREETS).

Klompok DREETS nggabungake misi sing saiki ditindakake dening:
direktor regional kanggo perusahaan, persaingan, konsumsi, kerja lan lapangan kerja (DIRECCTE);
layanan desentralisasi sing tanggung jawab kanggo kohesi sosial.

Dheweke diatur ing cagak. Dheweke kalebu khusus tiang "kebijakan tenaga kerja", sing tanggung jawab kanggo kabijakan gaweyan lan tumindak inspeksi hukum tenaga kerja.

DREETS diselehake ing panguwasa prefek regional. Nanging, kanggo tugas sing ana gandhengane karo inspeksi tenaga kerja, dheweke diwenehake ing Direktorat Jenderal Tenaga Kerja Umum.

DREETS ngoperasikake kabeh sumber daya sing dialokasikan kanggo sistem inspeksi tenaga kerja sing cocog karo ketentuan konvensi Organisasi Tenaga Kerja Internasional, ing tingkat regional lan departemen.

Dadi, babagan hukum tenaga kerja, DREETS tanggung jawab kanggo:

tumindak inspeksi kebijakan pegawe lan hukum pegawe; politik…

Terusake maca artikel ing situs asli →

maca  Apa aku duwe hak mbayar pegawai kanthi umur 18 taun ing ngisor gaji paling murah?