Layanan Negara Anyar: direktorat regional kanggo ekonomi lapangan kerja, tenaga kerja lan solidaritas (DREETS)

Tanggal 1 April 2021, layanan negara desentralisasi anyar bakal digawe. Iki minangka direktorat regional kanggo ekonomi lapangan kerja, tenaga kerja lan solidaritas (DREETS).

Klompok DREETS nggabungake misi sing saiki ditindakake dening:
Direktorat regional kanggo bisnis, kompetisi, konsumsi, tenaga kerja lan lapangan kerja (DIRECCTE);
layanan desentralisasi sing tanggung jawab kanggo kohesi sosial.

Padha diatur ing kutub. Utamane, kalebu divisi "kabijakan tenaga kerja", sing tanggung jawab kanggo kabijakan tenaga kerja lan tumindak inspeksi undang-undang tenaga kerja.

DREETS diselehake ing panguwasa prefek regional. Nanging, kanggo tugas sing ana gandhengane karo inspeksi tenaga kerja, dheweke diwenehake ing Direktorat Jenderal Tenaga Kerja Umum.

DREETS mobilisasi kabeh sumber daya sing dialokasikan kanggo sistem pengawasan tenaga kerja sesuai karo pranata konvensi Organisasi Buruh Internasional, ing tingkat regional lan departemen.

Dadi, babagan hukum tenaga kerja, DREETS tanggung jawab kanggo:

kabijakan tenaga kerja lan tumindak inspeksi undang-undang tenaga kerja; politik…

Terusake maca artikel ing situs asli →

maca  Duwe desain sing nggawa sampeyan bali