Print Friendly, PDF & Email

Ing urip profesional, sampeyan bakal kerep kudu nulis a email saka regejegan. Iki bisa ditangani karo kolega, partner utawa supplier. Apa wae motif sampeyan, sampeyan kudu nggatekake syarat tartamtu sing kudu ditindakake kanthi serius dening mitra tutur sampeyan. Mula, nguwasani panyeratan jinis pesen iki pancen kudu. Mangkene carane njaluk email protes kanthi bener.

Fokus ing kasunyatan

Nalika nulis email protes, penting banget kanggo ngetrapake fakta kasebut. Kanthi tembung liya, unsur-unsur kasebut kudu diwujudake kanthi faktual supaya pamaca bisa cepet nangkep konteks.

Dadi, ngindhari rincian lan ukara sing ora perlu lan nemtokake perkara penting kayata fakta lan tanggal. Pancen kanthi unsur-unsur kasebut panampa bakal bisa ngerti tujuan email sampeyan. Sampeyan kudu menehi informasi sing jelas, tepat lan tanggal.

Nuduhake konteks banjur subyek email

Langsung menyang titik nalika sampeyan nulis email protes. Sampeyan ora perlu tembung kaya "Aku nulis email iki kanggo sampeyan" amarga iki minangka perkara sing jelas sing ora perlu ditekanake.

Sawise nampilake kanthi jelas kasunyatan sing nyebabake keluhan sampeyan lan tanpa dilalekake tanggal kasebut. Bisa dadi rapat, seminar, ijol-ijolan email, laporan, tuku peralatan, kuitansi invoice, lsp.

Terusake, nyatakake pangarepan sampeyan kanthi jelas.

Ide iki yaiku panampa bisa cepet ngerti tujuan email sampeyan lan apa sing dikarepake.

maca  Sampeyan kudu ngerti babagan strategi nulis ing papan kerja

Fokusake sobriety ing omongan sampeyan

Nulis email protes mbutuhake gaya sober lan ringkes. Amarga iki minangka kahanan khusus, sampeyan kudu fokus ing kasunyatan lan pangarepan sampeyan. Kanggo nindakake iki, gunakake ukara cekak sing ngringkes inti tantangan sampeyan lan ditulis nganggo basa saben dina sing sopan.

Uga, manawa nggunakake tembung sing sopan sing cocog kanggo acara kasebut. "Kind regards" lan "best regards" luwih apik kanggo nyingkiri ing jinis ijol-ijolan iki.

Tetep profesional

Priksa manawa tetep profesional nalika nulis email protes, sanajan sampeyan ora seneng banget. Sampeyan kudu nindakake sing paling apik kanggo ngemot dhewe amarga emosi ora kalebu ing tulisan profesional.

Dadi, aja nganggo tembung sing bisa nuduhake perasaan sampeyan kanthi cara liya. Penting yen email sampeyan tetep faktual.

Lampirake bukti

Pungkasan, kanggo sukses ing email protes, penting kanggo masang bukti menyang argumen sampeyan. Sampeyan pancene kudu nuduhake panampa yen sampeyan bener kanggo mbantah. Dadi lampirake dokumen apa wae sing bisa digunakake minangka bukti lan tulisake ing email.