Ing artikel iki, kita nuduhake sampeyan carane nanggapi kanthi resmi, kanthi email, menyang rekan sing nyuwun informasi kanggo sampeyan ing konteks profesional. Sampeyan uga bakal nemokake Cithakan email tindakake kabeh jawaban sampeyan.

Respon panjalukan kanggo informasi

Nalika kolega nyuwun sampeyan, kanthi email utawa lisan, babagan pitakonan sing gegayutan karo pekerjaan sampeyan, iku pancene normal kanggo nyoba mbantu dheweke lan menehi jawaban kanthi wicaksana lan sukses. Asring, sampeyan bakal dipeksa bali menyang email, amarga sampeyan kudu njupuk wektu kanggo mriksa informasi kanthi hierarki, utawa amarga jawaban kasebut mbutuhake riset saka sampeyan. Dadi, sampeyan kudu njawab kanthi liwat email sing apik, sopan lan luwih saka kabeh sing bakal ngowahi apa wae babagan hubungane karo panyuwunane.

Sawetara tips kanggo ngrungokake rekan sing nyuwun sampeyan kanggo informasi

Sampeyan ora duwe jawaban. Tinimbang menehi pitutur marang apa wae, banjur tuduhake wong sing luwih ngerti ngandhani. Apa sing paling penting kanggo njawab yaiku yen sampeyan ora ngerti, tulisake. Iku kudu tansah diwenehi kesempatan kanggo bounce bali, amarga goal kanggo mbantu.

Yen sampeyan duwe jawaban, banjur enteni wektu kanggo mriksa, kanggo ngrampungake, supaya email sampeyan cukup kanggo dheweke lan dheweke ora perlu nggoleki informasi tambahan ing panggon liya.

Kesimpulan saka email sampeyan kudu nuduhake yen sampeyan tetep ing pembuangan yen dheweke duwe pitakonan liyane, langsung melu email sampeyan utawa malah mengko.

maca  Paedahe komunikasi tulis lan lisan

Templat email kanggo nanggapi panjalukan kanggo informasi saka kolega

Iki minangka template email kanggo nanggapi kolega sing njaluk informasi:

Judhul: Panjaluk informasi.

[Jeneng colleague],

Aku bali maneh karo kowe.

Sampeyan bakal nemokake folder sing ngemot masalah utama topik iki sing, aku, bisa mbantu sampeyan. Aku uga sijine [jeneng rekan] ing salinan email iki, amarga bakal mbantu sampeyan luwih apik, dheweke nyambut damel ing proyek iki.

Aku tetep ing pembuangan yen sampeyan duwe pitakonan liyane,

Sincerely

[Tandha] "