Print Friendly, PDF & Email

Nulis kanggo guru: tembung sopan apa?

Saiki, ngubungi guru utawa profesor liwat email minangka cara sing paling gampang. Nanging, sanajan kesederhanaan iki minangka kauntungan sing larang regane, kadang kita ngalami kesulitan nalika nulis email iki. Salah sijine yaiku tembung sing sopan kanggo diadopsi. Yen, kaya akeh liyane, sampeyan uga nemu kangelan iki, artikel iki kanggo sampeyan.

Pangeling-eling dhasar sing ringkes nalika ngomong karo guru

Nalika ngirim email menyang profesor utawa guru, iku penting kanggo gampang dikenali liwat Panjenengan email. Sampeyan pancene dianjurake kanggo nyakup jeneng mburi sampeyan langsung ing kothak mlebu koresponden sampeyan, ing kasus iki profesor utawa guru.

Kajaba iku, subyek e-mail kudu ditetepake kanthi jelas, kanggo nyegah koresponden sampeyan mbuwang wektu nggoleki.

Apa civility kanggo guru utawa profesor?

Biasane ing basa Prancis, kita nggunakake civility "Madame" utawa "Monsieur" tanpa jeneng mburi. Nanging, gumantung saka afinitas utawa kahanan hubungan sampeyan karo koresponden sampeyan.

Yen sampeyan duwe interaksi sing akeh banget karo panampa email, sampeyan bisa milih tembung sing sopan "Dear Sir" utawa "Dear Madam".

Kajaba iku, sampeyan uga duwe kamungkinan kanggo tindakake civility judhul. Gumantung apa koresponden sampeyan profesor, direktur utawa rektor, sampeyan bisa ngomong "Pak Profesor", "Pak Direktur" utawa "Pak Rektor".

maca  Tulis kanthi apik ing papan kerja: pena utawa keyboard?

Yen wong wadon, bisa nggunakake "Madam Professor", "Madam Director" utawa "Madam Rector".

Nanging, sampeyan kudu ngerti manawa ora bisa menehi label Pak utawa Ibu, diterusake kanthi singkatan, yaiku nggunakake Pak utawa Bu. Kesalahan sing ora ditindakake yaiku nulis "Pak." Wong-wong salah mikir yen ngadhepi singkatan saka "Pak". Nanging, iku singkatan saka asal Inggris.

Pungkasan kanggo email profesional sing ditujokake menyang guru

Kanggo email profesional, tembung sopan pungkasan bisa dadi adverbia kayata "Murmat" utawa "Murmat". Sampeyan uga bisa nggunakake ungkapan sopan "Best regards" utawa "Best regards". Sampeyan uga bisa nggunakake rumus sopan iki sing ditemokake ing surat profesional: "Mangga ditampa, Profesor, salam hormat".

Kosok baline, tumrape guru utawa profesor, bakale kikuk banget yen nggunakake tembung krama “Ikhlas” utawa “Ikhlas”. Babagan teken, elinga yen kita nggunakake jeneng ngarep banjur jeneng mburi.

Kajaba iku, kanggo menehi kredit luwih akeh kanggo email sampeyan, sampeyan bakal entuk akeh kanthi ngurmati sintaksis lan tata basa. Smileys lan singkatan uga kudu nyingkiri. Sawise ngirim email, yen sampeyan isih ora duwe jawaban sawise seminggu, sampeyan bisa tindakake karo guru.