Rekap babagan rumus sopan: Apa strukture?

"Mangga percaya, Bu, Pak, ing jaminan saka pertimbangan saya sing mulya" utawa "Mangga ditampa, Pak (utawa Madam), ekspresi pertimbangan sing sampurna" utawa "Tunggu maca saka sampeyan, mangga percaya, Pak, kanthi ikhlas. / pertimbangan sing dhuwur banget… Iki kabeh ekspresi sopan sing bisa digunakake ing email profesional. Nanging yen ditliti kanthi cetha, 4 unsur metu saka formulasi kasebut: pancing, kriya, giliran lan ekspresi rumus pungkasan.

Sebutna 4 unsur kang mujudake unggah-ungguh basa?

Kita temokake ing rumus sopan klasik, 4 unsur utama:

  • Pancing saka rumus final
  • Tembung kriya rumus pungkasan
  • Giliran rumus pungkasan
  • Ekspresi rumus pungkasan

Pancing saka rumus final

Ukara-ukara tembung krama pungkasan ditemokake ing ungkapan "Tunggu ...", "Dongo kanggo sampeyan ..." utawa "Kanthi pikiranku ...". Nanging, kudu dicathet yen sawise pancingan kasebut, subyek sing kudu ditindakake. Cara liya kanggo nerusake salah.

Tembung kriya rumus pungkasan

Tembung kriya saka rumus pungkasan sing umum digunakake yaiku: "Setuju ...", "Aku njaluk nyetujoni", "Mangga / Deign kanggo sarujuk". Ana uga jinis kriya liyane: Golek, nampa, pracaya, nampa.

maca  Teknik komunikasi tulis lan lisan

Nanging ana sawetara nuansa. Ungkapan “Mangga tampi raos salam taklim” menika klentu amargi prasaja bilih salam taklim sampun dipunanggep minangka ungkapan tartamtu. Dumadakan, ana redundansi lan malah omong kosong, miturut sawetara spesialis.

Kajaba iku, ing basa Prancis, kita nyatakake perasaan lan dudu salam. Nanging, siji bisa ngomong, "Tulung nampa ekspresi perasaanku sing misuwur".

Giliran rumus pungkasan

Kita sok dong mirsani giliran saka rumus final ing phrases kayata "Express of my deep gratitude ..." utawa "The assurance of my respectful greetings ...".

Ekspresi rumus pungkasan

Ana ing lokusi “Salam hormat, salam taklim, salam taklim…”, “Sugeng riyadi, raos mulya, raos hormat, sungkem…”, simpati hormat ... "utawa" pertimbangan sing paling dhuwur, pertimbangan sing paling dhuwur, pertimbangan sing tulus ... ".

Dadi, kita entuk rumus sopan saka jinis:

  • Nampa, Pama, Pak, salam paling apik.
  • Yakin, Bu, perasaanku sing paling dihormati
  • Tampa, Bu, ekspresi raosku sing mulya

Ing acara apa wae, kudu dielingake yen rumus kasebut duwe ruang lingkup umum lan khusus kanggo formalisme surat utawa surat. Nanging ana uga sawetara ekspresi sopan sing luwih cendhek sing bisa ditemokake ing email bisnis. Kita bisa nyebutake ing antarane:

  • Cordially
  • tenan
  • Salam tulus
  • Sincerely
  • Ikhlas
  • Panjenengan setya
  • Sira sing tulus