Print Friendly, PDF & Email

Ungkapan sopan: Sawetara kesalahan sing kudu dihindari!

Surat lamaran, layang matur nuwun, e-mail profesional… Ana pirang-pirang kesempatan nalika ekspresi sopan digunakake, ing surat administratif lan ing e-mail profesional. Nanging, ana akeh ungkapan sopan tangan sing kalebu ing a email profesional sing bisa cepet njaluk kusut sikat. Ing kumpulan iki, kita wis nemtokake, kanggo sampeyan, sawetara sing kudu sampeyan larangan. Dheweke pancen kontraproduktif. Yen sampeyan pengin nambah kualitas email bisnis, sampeyan wis teka ing panggonan sing bener.

Mangga mangsuli kula utawa Matur nuwun sadurunge: Wujud unggah-ungguh sing kudu dihindari

Iku salah mikir yen matur nuwun marang atasan utawa klien luwih dhisik bakal nyengkuyung dheweke supaya bisa nyukupi panyuwunan utawa panjaluk kita. Nanging nyatane, kita mung matur nuwun kanggo layanan sing wis diwenehake lan dudu bantuan ing mangsa ngarep.

Dene sampeyan ana ing konteks profesional, saben rumus nduweni wigati lan pengaruh psikologis saka tembung kasebut ora kudu dilalekake. Ide kasebut pancen nggawe komitmen karo mitra tutur. Ing kasus iki, kenapa ora nggunakake imperatif?

Sampeyan bisa nggunakake mode iki nalika tetep sopan. Tinimbang nulis "Matur nuwun kanggo mangsuli kula", luwih becik ngomong: "Mangga mangsuli aku" utawa luwih "Ngerti yen sampeyan bisa tekan ...". Sampeyan mesthi mikir yen rumus kasebut rada agresif utawa kanthi nada bossy.

Nanging, iki minangka ekspresi sopan santun sing menehi kapribaden marang pangirim email ing lingkungan profesional. Iki beda karo akeh email sing ora duwe semangat utawa dianggep banget isin.

maca  Laporan: 4 Points Penting Kanggo Ngerti Kanggo Goleka

Rumus sopan karo overtones negatif: Apa supaya wong?

"Aja ragu-ragu hubungi kula" utawa "Kita mesthi bakal bali menyang sampeyan". Iki kabeh ekspresi sopan kanthi nada negatif sing penting kanggo nglarang email profesional sampeyan.

Iku bener sing iki rumus positif. Nanging kasunyatan sing ditulis ing istilah negatif kadhangkala ndadekake wong counterproductive. Pancen dibuktekake dening ilmu saraf, otak kita cenderung nglirwakake negasi. Rumus negatif ora nyurung kita tumindak lan biasane luwih abot.

Dadi, tinimbang ngomong "Aja ragu-ragu nggawe akun", luwih becik nggunakake "Mangga gawe akun sampeyan" utawa "Ngerti manawa sampeyan bisa nggawe akun sampeyan". Sawetara studi wis nyatakaké manawa pesen positif sing diformulasikan ing mode negatif ngasilake tingkat konversi sing sithik.

Kanthi ambisi kanggo melu koresponden sampeyan ing email profesional. Sampeyan bakal entuk akeh kanthi milih ekspresi sopan santun. Pembaca sampeyan bakal luwih prihatin karo pitutur utawa panjaluk sampeyan.