Print Friendly, PDF & Email

Pilihan saka ekspresi sopan sing paling cocog

Nalika mutusake arep ngirim korespondensi profesional menyang kolega, supervisor utawa klien, ora gampang kanggo nemtokake salam sing paling cocok. Yen sampeyan nindakake kanthi cara sing salah, ana risiko gedhe kanggo ngganggu lawan bicara lan dadi wong sing ora beradab utawa ora nggunakake kode sopan santun. Yen sampeyan pengin nambah seni sing cocog, sampeyan kudu maca artikel iki.

Ekspresi sopan kanggo klien

Minangka jinis daya tarik sing bakal digunakake kanggo klien, gumantung saka kahanan hubungan sampeyan. Yen sampeyan ora ngerti jenenge, bisa uga nggunakake formula panggilan "Pak" utawa "Nyonya".

Yen sampeyan ora ngerti manawa klien sampeyan lanang utawa wadon, sampeyan duwe opsi kanggo ngucapake "Pak / Ibu".

Ing pungkasan tulisan sampeyan, iki minangka rong ekspresi sopan kanggo klien:

  • Nyuwun, Sir, ekspresi raos hormat kula.
  • Nyuwun, Mbak, jaminan salam kula hormati.

 

Formula sing sopan kanggo pengawas

Nalika nulis kanggo wong sing duwe pangkat unggul, sampeyan bisa nggunakake salah sawijining ekspresi sing sopan:

  • Nyuwun, Pak Manajer, atur pangestu saking salam kula.
  • Nyuwun, Bapak Direktur, ngaturaken pratelan ingkang kula hormati.
  • Nyuwun, Mbak, ekspresi wawasan sing paling gedhe
  • Nyuwun tulung, Bu Direktur, jaminan saka pertimbanganku.
maca  Proyek Transisi Profesional: Standard Mail

 

Formula sopan kanggo kolega ing level hirarkis sing padha

Sampeyan pengin alamat surat menyang wong sing duwe level hirarkis sing padha karo sampeyan, iki minangka sawetara ekspresi unggah-ungguh sing bisa digunakake.

  • Nyuwun pitados, Pak, jaminan salam sejatosipun
  • Nyuwun, Mbak, ekspresi raos pangaksama

 

Apa ekspresi unggah-ungguh ing antarane kolega?

Nalika ngirim surat menyang kolega sing duwe profesi sing padha karo sampeyan, sampeyan bisa nggunakake ekspresi sing sopan:

  • Nyuwun, Dhumateng Bapak, ekspresi salam sejatosipun.
  • Nyuwun, Mbak, ekspresi salam saka sedulurku.

 

Apa formulasi unggah-ungguh tumrap wong sing duwe tingkat hirarkis sing luwih murah?

Kanggo ngirim surat menyang wong sing tingkat hirarkis luwih murah tinimbang kita, iki sawetara ekspresi sing sopan:

  • Tulung, Pak, jaminan saka salam sejatine.
  • Nyuwun, Mbak, jaminan kekarepan sing tak tresnani.

 

Apa ekspresi unggah-ungguh kanggo wong sing misuwur?

Sampeyan pengin cocog karo wong sing mbenerake posisi sosial sing dhuwur lan sampeyan ora ngerti formula sing bakal cukup. Yen mangkono, iki minangka rong ekspresi sopan santun:

  • Matur suwun sanget, matur nuwun, Pak, pratelan kula hormati

Nyuwun pitados, Mbak, kanthi ekspresi wawasan sing paling dhuwur.