Print Friendly, PDF & Email

Yen ora presisi ing persetujuan kolektif, apa pesangon konvensional amarga VRP?

Loro karyawan, sing nindakake fungsi sales rep, dipecat amarga alasan ekonomi minangka bagean saka rencana perlindungan kerja (PSE). Dheweke ngrebut pengadilan industri kanggo nantang kesahihan pemecatan lan entuk pambayaran macem-macem jumlah, utamane minangka gaji pesangon kontrak tambahan.

Bayaran pesangon konvensional tambahan sing dituntut yaiku sing diwenehake dening persetujuan kolektif kanggo pariwara lan sing padha. Senadyan status minangka sales reps, karyawan felt sing padha entuk manfaat saka pranata persetujuan bebarengan iki, ditrapake kanggo perusahaan sing padha makarya.

Nanging hakim pisanan ngramal:

ing tangan siji sing VRP persetujuan bebarengan ngiket ing kontrak Employment rampung antarane juragan lan wakil dodolan, kajaba pranata kontrak luwih sarujuk ditrapake kanggo wakil sales; ing tangan liyane sing persetujuan bebarengan kanggo iklan ora nyedhiyani kanggo ditrapake kanggo wakil gadhah status sales rep.

Akibate, para hakim wis nganggep manawa persetujuan kolektif saka VRP sing ditrapake kanggo hubungan kerja.

Mula, dheweke ngilangi karyawan ...

maca  Pitakonan strategis: pangerten lan mutusake ing jagad sing ganti