Print Friendly, PDF & Email

Nulis tangan utawa ora, nulis iku penting ing jagad profesional. Pancen, iki minangka elemen sing dadi bagean saka misi saben dinane lan duwe peran penting ing ijol-ijolan. Kajaba iku, penting kanggo nulis kanthi efektif supaya bisa menehi gambar sing apik, nanging uga perusahaan sing sampeyan wakili. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu duwe strategi nulis sing fungsional.

Proses telung langkah

Strategi nulis sing apik yaiku proses telung langkah. Pancen, jelas yen sampeyan ora bisa nggabungake panelusuran ide, nulis ukara sing berkualitas lan uga ngurmati tanda baca. Iki kabeh tugas sing nyebabake kakehan kognitif.

Iki minangka sebab kenapa sampeyan kudu njupuk pendekatan sing bakal nyegah sampeyan supaya cepet banget. Iki wujud pambagi tenaga kerja sing dipérang dadi telung tahap.

Pisanan, sampeyan kudu nyiyapake konten kiriman. Banjur, sampeyan kudu nindakake format banjur bali menyang teks.

Strategi nulis

Saben tahap perencanaan produksi sampeyan kudu ditindakake kanthi tliti.

Nyiyapake pesen

Iki minangka fase sing ora mbutuhake akeh tulisan nanging isih dadi dhasar produksi sampeyan.

Pancen, ing kene sampeyan bakal nemtokake pesen miturut konteks lan panampa. Mula, pitakonane yaiku Sinten Sinten? lan kenapa? Liwat iki sampeyan bakal bisa pratinjau informasi sing migunani kanggo sing maca.

maca  Kepiye cara nggawe sukses ing tata letak?

Iki biasane bakal dadi kesempatan kanggo netepke kabutuhan adhedhasar pengetahuan sampeyan babagan panampa, kahanan lan tujuan komunikasi sampeyan. Banjur, sampeyan kudu nglumpukake informasi sing dibutuhake banjur prioritasake kanggo nggawe rencana sing koheren.

Formatting

Iki minangka fase ing endi ide saka rencana bakal diowahi dadi teks sing ditulis.

Sampeyan bakal ngupayakake tembung lan ukara kanggo entuk formulasi sing teratur lan koheren. Ngerti manawa basa tulis kasebut duwe dimensi siji amarga linear. Mula, ukara diwiwiti karo huruf gedhe lan dipungkasi nganggo periode. Kajaba iku, saben ukara kudu ngemot subyek, tembung kriya lan komplemen.

Ing katrangan sampeyan, panrima kudu ngerti teks kanthi logis. Iki sebabe sampeyan kudu waspada kanggo milih tembung sampeyan lan netepake komposisi paragraf kasebut.

Revisi teks

Bagean iki kalebu nyemak teks lan menehi kesempatan kanggo ndeteksi kesalahan uga kesenjangan.

Sampeyan uga bakal nggawe manawa sampeyan ngurmati konvensi nulis ing produksi lan mriksa wacan tartamtu ing teks kasebut. Sampeyan kudu mesthekake yen aturan gampang diwaca: definisi akronim, ukara cekak, saben paragraf ide, saldo paragraf, tandha wacan sing cocog, perjanjian gramatikal, lsp.