Print Friendly, PDF & Email

Nalika manggon ing Prancis, mbukak akun bank asring banget ditindakake. Pancen ora bisa urip tanpa iku: kudu nampa dhuwit, ditarik utawa mbayar produk lan layanan ... Kene sawetara tips kanggo mbukak akun bank ing Prancis lan milih bank.

Bank Prancis kanggo wong manca

Apa sampeyan pindhah menyang Prancis kanggo sinau utawa nggarap, mbukak akun bank penting. Langkah-langkah bisa njupuk wektu, nanging banget migunani kanggo wong-wong sing pengin nginep sawetara sasi utawa taun ing lemah Prancis.

Warga sing manggon ing Prancis uga kudu mbukak akun bank. Akeh milih nguripake menyang bank manca amarga biaya sing luwih murah. Pancen, ndhelikake akun sampeyan ing negara sampeyan bisa dadi keputusan sing ora larang lan ora penting.

Dadi tetep ana ing Perancis sing nemtokake pilihan lan bank. Pedunung manca ora bakal pindhah menyang bank utawa keuntungan sing padha yen wis ngrancang tetep luwih saka setahun ing lemah Prancis.

Ketentuan kanggo mbukak akun ing bank Prancis

Sing kepengin mbukak akun bank minangka warga negara asing bakal diwenehi ID foto resmi. Mulane bisa dadi paspor. Dokumen liya sing mbenerake identitas pemohon bisa dijaluk. Iki kedadeyan utamané nalika sing terakhir ora bisa utawa ora kudu sacara fisik menyang lembaga (bank-bank online, umpamane). Wong kudu umur lan kudu ora dilarang.

maca  Formalitas sing gegandhengan karo lisensi sing nyopir lan nyopir ing Prancis

Bukti (mbenerake alamat omah ing Prancis) uga bakal dijaluk. Dokumen tartamtu sing mbenerake kahanan finansial kayata kontrak kerja utawa bukti penghasilan uga bisa diarepake. Bank Prancis arang menehi idin babagan overdraf ing akun bank kasebut.

Bukak akun bank luwih saka setahun

Bank-bank bisa dadi tradisional lan mulane fisik, utawa wis didigitalake kaya kasus bank online. Tawaran sing beda lan kudu dibandhingake.

Bank Prancis tradisional

Kanggo warga negara asing, sing paling gampang biasane kanggo ngupayakake nasihat saka bank Prancis tradisional, utamane yen ora sesuai kriteria sing diduga dening bank-bank online. Wong sing pengin mbukak akun bank kudu manggon ing Prancis, lan ora mung ana ing pariwisata.

Bank-bank utama sing ana ing Prancis kayata Société Générale, BNP Paribas, Crédit Agricole, Crédit Mutuel utawa HSBC iku kabeh bank sing bisa diduweni dening warga negara asing. Fakta sederhana langsung ke agen dengan kartu ID serta bukti identitas dan pendapatan bisa cukup untuk membuka rekening bank.

Banks online

Apa sing sampeyan kudu ngerti babagan bank-bank online yaiku sing paling sering njaluk supaya pelanggan duwe akun bank saka bank Prancis. Iki ngidini wong kanggo verifikasi identitas sing nduweni lan nglindhungi piyambak saka penipuan. Saben wong sing kepengin mbukak akun bank ing Prancis mesthine wis sacara fisik menyang bank Prancis. Yen customer ora duwe akun, dheweke kudu nguripake dhisik menyang bank Prancis fisik kanggo mbukak dhisik. Dheweke bakal bebas nglamar bank online kanggo ngganti.

maca  Akun Latihan Piranti (CPF)

Warga sing manggon ing Prancis kanggo nyambut gawé utawa nerusake pasinaon kasebut bakal bisa nguripake menyang bank-bank Prancis online. Padha becik kanggo warga negara asing sing paling murah. Akèh-akèhé nawakake nawalan gratis lan nrima para pelanggan saka kabeh bangsa sajrone bisa mbenerake domisili kasebut ing Prancis.

Bank online biasane duwe sawetara kahanan, sanajan ana sing luwih abot tinimbang liyane. Paling asring, pelanggan kudu umur legal, manggon ing Prancis lan duwe dokumen pendukung (identitas, domicile lan penghasilan) sing dibutuhake. Bank online kasebut yaiku: Fortuneo, ING Direct, Monabanq, BforBank, Hello Bank, Axa Banque, Boursorama…

Bukak akun bank kurang saka setahun

Situasi iki paling kerep dadi mahasiswa lan mahasiswa Erasmus sing teka ing Prancis mung sawetara wulan. Mulane warga negara asing iki ngupaya bank Prancis kanggo mbukak akun lan nyimpen beyo bank (ngindari komisi transisi saka negara manca). Pancen, kanggo mahasiswa kasebut, komisi kanggo bayaran lan penarikan dhuwur banget supaya padha kudu mbukak rekening bank domisili ing Prancis.

Bank-bank online ora menehi solusi sing diadaptasi kanggo warga negara kasebut. Bank-bank tradisional tetep dadi solusi paling apik kanggo mbukak akun bank nalika dawa kurang saka setahun.

Mbukak akun bank ing Prancis nalika manggon ing luar negeri

Warga sing ora manggon ing Prancis kudu njupuk akun bank ing Prancis. Bank-bank online ora menehi tawaran iki. Kathah bank-bank Prancis tradisional uga nolak kanggo mbukak akun kasebut. Sawetara solusi tetep.

maca  Jinis macem-macem ninggalake, kapan lan kepiye cara njupuk kauntungan saka dheweke?

Kaping pisanan yaiku pindhah menyang bank tradisional kanggo wong asing. Sawetara nampa pelanggan sing ora manggon ing Prancis. Online, mung siji sing ngidini lan HSBC. Dheweke uga bisa menyang cabang lan ngubungi Société Générale utawa BNP Paribas. Caisse d'Épargne lan Crédit Mutuel uga bisa dicedhaki.

Pungkasan, solusi pungkasan kasedhiya kanggo warga asing: yaiku bank N26. Iki minangka bank Jerman sing nganti pirang-pirang negara. Kanggo langganan, sampeyan kudu manggon ing salah sawijining negara ing ngisor iki: Prancis, Jerman, Irlandia, Austria, Spanyol, Italia, Belgia, Portugal, Finlandia, Walanda, Latvia, Luksemburg, Lithuania, Slovenia, Slowakia, Estonia lan Yunani . Yen RIB Jerman, undang-undang diskriminasi perbankan sing efektif ing Eropa wajib institusi Prancis nampa. Pramila alternatif iki bisa kabukten apik ing pirang-pirang kahanan.

nganakke

Mbukak akun bank ing Prancis uga katon rumit. Nanging, praktik iki cenderung disederhanakan sawisé taun, utamané kanggo wong asing. Bank-bank Prancis diwajibake ngerti pelanggan. Dheweke nyoba nyedhiyakake solusi gampang kanggo mbukak akun manca.