Print Friendly, PDF & Email

Isih ora dingerteni masarakat umum, koperasi kapentingan kolektif - SCIC - cacahe 735 ing pungkasan taun 2017 lan tuwuh 20% saben taun. Dheweke nglumpukake kabeh pemangku kepentingan sing kepengin menehi tanggapan kolektif babagan masalah sing diidentifikasi ing sawijining wilayah, ing kerangka hukum sing ketat.

SCIC minangka perusahaan komersial lan koperasi ing ngendi komunitas lokal bisa kanthi bebas mlebu ing ibukutha lan melu ing pamrentahan sing kudu dienggo bareng: panggonan saben jelas, amarga diatur dening aturan hukum (hukum perusahaan, kerjasama lan panguwasa lokal) lan dening kontrak antarane anggota. Perkembangan institusi anyar nguatake legitimasi lan tanggung jawab komunitas lokal, saka kotamadya menyang Wilayah, ing pangopènan lan pangembangan aktivitas ekonomi lan sarana sosial ing wilayahé.

Tantangan kohesi sosial lan ekonomi iki nyurung komunitas kanggo nggawe mode aksi anyar, bentuk kemitraan publik-swasta sing anyar lan dikuasai. SCICs nanggapi kepinginan iki, kanthi ngidini aktor lan pedunung lokal melu pangembangan wilayahe karo komunitas lokal. Nalika panguwasa lokal melu ing SCIC, iku nduweni peran aktif bebarengan karo aktor lokal liyane kanggo nambah kualitas lan efisiensi pengambilan keputusan umum, kanggo kontribusi kanggo legitimasi lan kanggo ngiyataken kohesi sosial lan ekonomi masyarakat. .

Tujuan latihan iki yaiku supaya sampeyan nemokake alat inovatif iki yaiku SCIC: prinsip nggawe lan operasi, panorama SCIC sing ana, potensial pangembangane. Sampeyan uga bakal nemokake cara kerjasama antarane panguwasa lokal lan Scic.

maca  Vaksinasi karyawan: akses diwatesi kanggo wong sing umur 55 nganti 64 kalebu kelainan jiwa

Terusake maca artikel ing situs asli →