Print Friendly, PDF & Email

Saka umur enom, kita sinau, nanging saya akeh, learning bisa kadhangkala angel.
Saiki, penting kanggo dina iki kanggo mekar kanthi profesional.

Yen sampeyan pengin sinau, nanging sampeyan ora aran kaya, ana sawetara tip kanggo sinau sinau.

Learning cepet lan uga ora hak istimewa:

Piyambakipun asring salah pikiraken bilih sinau kanthi cepet lan sae namung kangge siswa kanthi fasilitas.
Iki minangka prejudis amarga kabeh wong duwe kemampuan sinau ing umur apa wae lan kanggo maksud apa waé.
Mesthine, sampeyan bakal duwe sawetara alangan kanggo ngetung kaya penyurung psikologis, kasalahan orientasi, Procrastination utawa masalah memorisasi.
Nanging ora bakal ana apa-apa sing bisa mbantu sampeyan.
Pancen, sinau kanggo sinau bakal mbukak lawang domain sing wis dipilih.

Carane sinau kanggo sinau?

Pitakonan iki wis dadi subyek panaliten lan riset sing dianakake dening para ilmuwan saka sak ndonya.
Asil umum ditampilake ing meh kabeh pasinaon, perlu kanggo ngenali carane ngapresiasi lan adaptasi miturut tujuan kasebut.
Ana macem-macem memori sing beda lan ngerti fungsi lan kekontrakane bakal ngidini sampeyan ngoptimalake kemampuan kognitif ing saben dinten.

Saben wong nggawe cara sinau dhewe.
Ing dina iki bisa nemokake lan milih macem-macem pendekatan, metode lan teknik pengajaran.
Nanging kanggo wong-wong mau pancene kudu ngetokake woh, sing kudu digunakake kanthi pribadi.
Iki, sampeyan kudu dadi jantung ing mekanisme learning sampeyan.
Sampeyan bisa uga kudu nemokake sing anyar sing bisa gampang digunakake.

maca  Apa Ora Nganggo Kemampuan Kita?

Tip kita sinau kanggo sinau:

Kanggo mangerteni carane mangerteni, kita maringi pitutur supaya sampeyan ngetutake aturan 4 iki supaya gampang lan gampang disetel:

  • Pracayaa kemampuanmu: Duwe kepercayaan diri penting banget kanggo sinau kanggo sinau, tanpa sing ora bisa ngembangake kemampuan sampeyan kanthi cepet;
  • golek panggonan sampeyan: urip ing lingkungan sing nyaman sampeyan bakal mbantu sampeyan sinau kanthi efektif;
  • ngerti apa sing sampeyan sinau: maneh, aturan iki penting kanggo sinau kanthi apik. Yen sampeyan ora ngerti apa sing sampeyan sinau, iku ora ana guna kanggo terus;
  • nggunakake alat sinau: nggawe diagram, njupuk cathetan, utawa nggunakake piranti lunak peta bisa dadi pitulungan gedhe kanggo sinau.

Mesthine, ora ana sing ngalangi sampeyan supaya menehi aturan tambahan kanggo mbantu sampeyan sinau miturut gol.