Print Friendly, PDF & Email

Kanggo macem-macem alasan, anggota bisnis bisa uga kudu kolaborasi adoh. Contone, bisa uga ana anggota lepas utawa latar bisa ditutup sawise serangan kasebut. Supaya karyawan bisa nerusake pakaryan biasane lan komunikasi ing saben liyane, panggunaan alat komunikasi kayata Slack penting.

Apa Slack?

Slack minangka platform online ngidini dheweke komunikasi kolaborasi antarane anggota perusahaan. Ndhaptar dhewe minangka alternatif sing luwih fleksibel kanggo e-mail internal perusahaan. Sanajan ora sampurna lan sawetara kritik bisa digawe, mula luwih narik perusahaan.

Slack ndadekake informasi komunikasi ing wektu nyata, lan iki, kanthi cara sing luwih gampang dibandhingake karo email. Sistem olahpesen ngidini sampeyan ngirim pesen umum lan pribadi. Uga nawakake akeh kemungkinan kayata fungsi enggo bareng file (teks, gambar, video, lsp) lan komunikasi video utawa audio.

Kanggo nggunakake, sampeyan mung kudu nyambung menyang platform lan nggawe akun. Sampeyan banjur bakal duwe akses menyang versi gratis Slack sing wis nawakake akeh fitur. Sampeyan banjur bisa ngirim undhangan dening email menyang anggota sing pengin ditambahake menyang grup kerja sampeyan.

Platform kasebut duwe desain sing apik lan ergonomis. Nanging supaya bisa mlaku kanthi optimal, ana sawetara trabasan praktis sing kudu dieling-eling, nanging ora rumit banget. Kajaba iku, bisa uga ing Slack nganggo komputer, Smartphone utawa tablet.

maca  Perangkat lunak pengolah kata

Komunikasi karo Slack

Ing saben ruang kerja sing digawe perusahaan ing platform, bisa nggawe zona ijol-ijolan tartamtu sing diarani "chain". Tema bisa diwenehake menyang dheweke supaya bisa diklompokake miturut kegiatan ing perusahaan. Mula bisa nggawe chain kanggo accounting, sales, lsp.

Sampeyan uga bisa nggawe rantai sing bakal ngidini anggota dagang, profesional utawa ora. Supaya ora ana kelainan, saben anggota mung bakal entuk saluran sing cocog karo kagiyatane. Contone, desainer grafis bisa entuk akses menyang marketing utawa sales sales gumantung saka bisnis apa sing dienggo.

Sing pengin duwe saluran kudu njaluk ijin dhisik. Saben anggota klompok uga bisa nggawe rantai diskusi. Nanging, kanggo nyegah komunikasi ora dadi bingung, bisa uga mateni fitur iki.

Saluran beda kanggo komunikasi ing Slack.

Komunikasi bisa diadegake kanthi 3 cara. Kapisan yaiku cara global sing ngidini informasi bisa dikirim menyang kabeh anggota perusahaan sing saiki ana. Ingkang kapindho yaiku ngirim pesen mung kanggo anggota rantai tartamtu. Sing nomer telu yaiku ngirim pesen pribadi, saka siji anggota liyane.

Kanggo ngirim kabar, ana sawetara trabasan sing kudu dingerteni. Contone, kanggo ngandhani wong sing unik ing rantai, sampeyan kudu ngetik @ ngiring karo jeneng wong sing digoleki. Kanggo ngandhani kabeh anggota rantai, ana prentah @ nom-de-la-chaine.

maca  10 lunak gratis penting

Kanggo ngandhani babagan perguruan tinggi status sampeyan (ora kasedhiya, sibuk, lan sapiturute), ana prentah "/ status". Piranti liyane sing luwih nyenengake saiki, kayata obrolan "/ giphy" sing ngidini sampeyan ngirim GIF ngobrol. Sampeyan uga bisa kanggo ngatur emojis utawa nggawe robot (Slackbot) sing nanggapi kanthi otomatis ing kahanan tartamtu.

Pros lan kontra Slack

Slack nawakake akeh kaluwihan sing diwiwiti saka nyuda nomer e-mail internal saka perusahaan. Kajaba iku, pesen sing diijolake diarsip lan bakal gampang ditemokake saka bar telusuran. Sawetara pilihan liyane utawa kurang migunani uga kasedhiya karo conto #hashtag sing ngidini sampeyan nemokake komentar.

Bisa dibukak ing Smartphone, uga ngidini sampeyan makarya saka ngendi wae. Kajaba iku, nawakake kemungkinan nggabungake sawetara alat kayata Dropbox, Skype, GitHub ... Integrasi iki ngidini sampeyan nampa kabar saka platform liyane. Slack nawakake API sing ngidini saben perusahaan nggawe pribadi interaksi karo platform kasebut.

Ing babagan keamanan, platform kasebut njamin data pangguna pangguna ora dikompromi. Dadi ana data ndhelik sak pindhah lan sajrone panyimpenan. Sistem bukti asli maju, lan mbatesi risiko hack sabisa. Dadi platform kanggo nggawe komunikasi privasi.

Nanging, nalika Slack kayane duwe akeh kaluwihan, bisa uga ora nyenengake kabeh wong. Contone, luwih gampang dadi ngatasi pesen lan kabar ing platform. Kajaba iku, dirancang kanggo semangat sing luwih cedhak karo wiwitan bocah cilik. Dadi perusahaan liyane tradisional ora bakal diganggu kanthi solusi sing diwenehake.

maca  Carane ngresiki jaringan sosial ing menit karo Mypermissions?